avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua ,am pensie de urmas si aceasta o pot lua pana la 26 de ani doar daca fac scoala,As dori sa stiu,daca ma angajez mai pot lua aceasta pensie(pana acum ceva timp asa era dar cunosc persoane care lucreaza cu carte de munca dar mai beneficiaza de aceasta pensie-am intrebat la casa de pensii dar intro zi ziceam ca am voie a 2-3 zi imi spuneau ca nu)
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:30, 28 August 2013
Da.Se poate cumula,fara nicio limita.

Legea 263/2010

ART. 118

(1) In sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:

d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).

ART. 84

Copiii au dreptul la pensie de urmas:

a) pana la varsta de 16 ani;

b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas hirtan-ana-madalina hirtan-ana-madalina buna ziua!am varsta de 22 de ani, urmez o scoala postliceala si primesc pensie de urmas de 350lei.Din 14 iulie 2012 am inceput sa lucrez cu contract de munca, ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas Sergiu1996 Sergiu1996 Buna ziua am si eu o intrebare...am terminat o scoala profesiona (mentionez ca beneficiez de pensie de urmas si am varsta de 19 ani) si vreau sa ma inscriu la ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas soricanicoleta soricanicoleta o persoana care este la scoala postliceala si are pensie de urmas poate sa lucreze cu contract de munca cu norma intreaga ? (vezi toată discuția)