avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie masina pe firma
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie masina pe firma

am achizitionat cu factura o autoutilitara cu vechime de 9 ani,imi puteti spune data tva-ul este deductibil sau trebuie sa-l deduc 50% ,pot sa o amortizez pe 4 ani?
imi puteti spune si mie inreg contabile ,multumesc
Cel mai recent răspuns: mericami , utilizator 16:35, 28 August 2013
Daca este vorba de o autoutilitara, puteti deduce integral TVA. Deductibilitatea de 50% se refera numai la autoturisme.Puteti amortiza in patru ani.
multumesc mult pentru raspuns,mai am o intrebare,daca am cump o masina in leasing si prima fact este de avans,jumatatea de tva de la avans este nedeductibil si se baga cumva in valoarea mijl fix 2133-4426 ? eu am facut decat 635-4426 cu val tva neded
pot sa mai reglez acum val mijl fix ,este din febr?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 50% la rata de leasing de la 01 iulie 2012 camicami camicami Conform OUG.24/2012,incepand cu 01 iulie 2012 TVA la rata de leasing lunara nu va mai fi deductibila integral ci numai 50 %. Asadar, la factura din luna iulie ... (vezi toată discuția)
Tratament contabil si fiscal factura leasing negut_dorina negut_dorina buna ziua , cum inreg o factura de leasing un avans platit la un autoturism , si cum inreg ratele de leasing in continuare?tb sa deduc tva pe jumatate ?va rog ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism dpdv fiscal camicami camicami Un leasing operational cu durata de 3 ani s-a incheiat.Obiectul de leasing este un autoturism Volkswagen.S-a optat pentru cumparare,astfel ca societ.de ... (vezi toată discuția)