avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare copil

Buna seara,

Deranjez cu o problema: Viitoarea mea sotie (actuala concubina) are un copil dintr-o relatie (de concubinaj) anterioara. Pentru copil nu s-a intentat niciun proces de incredintare iar timp de un an de zile tatal sau nu s-a interesat decat de 3 ori intreband pe facebook ce mai face fiica sa. Mentionez ca eu si mama copilului nu am intentat proces pentru ca de fiecare data cand tatal lua copilul (asa fiind anul trecut) existau scandaluri si vazand ca el nu mai intreaba de ea am preferat sa nu mergem in instanta tocmai pentru a nu mai bulversa copilul. Tot in urma cu un an s-a facut de comun acord la politie o intelegere prin care tatal lua copilul in week-end insa dupa vreo doua-trei vizite nu a mai respectat programul. Inca un aspect: El (tatal) mai are 2 copii dintr-o casatorie anterioara pe care i-a vazut anul trecut dupa nu stiu cati ani. Insa la intalnirea cu ceilalti copii nu a luat-o si pe "fiica mea". Mentionez si faptul ca avea pretentii ca el sa ia copilul oricand iar inapoi o punea pe mama sa sa se duca sa il ia invocand diferite motive, fiind constrans pentru ca vroiam copilul acasa sa merg impreuna cu mama si la ora 22:00 sa luam copilul de le domiciliul sotului ( o camera de hote). Interesul meu nu este de a-i interzice tatalui sa-si vada copilul ci buna crestere si educatie a acestui copil. Acum brusc dupa un an vrea sa-si vada copilul. Sincer nu mi se pare corect ca acest om sa poata fi numit tata. Mai mentionez si faptul ca anul acesta a fost plecat la munte insa nu a binevoit sa-si ia si fetita, fiind plecat impreuna cu concubina sa. Deci un an nu te intereseaza de copil si apoi brusc devii parinte responsabil? Cum ar putea legea sa-i acorda inca o sansa de a fi parinte? Ce certitudine am eu ca si parinte adoptiv ca el nu va disparea iar un an si va lasa copilul balta inca o data? Asa se va intampla toata viata? Odata la ceva timp cand lui i se va face dor de fiica sa va veni sa-i dea viata peste cap iar noi cei care avem grija de copil zilnic sa stam sa reparam ce altii strica? Nu stiu daca sunt subiectiv dar sincer copilul nu are ce invata de la tatal sau. Intrebarile mele sunt: Cum poate legea sa ateste ca acest om poate fi un parinte si un exemplu pentru fiica sa si ce putem castiga dand-ul pe tata in judecata?
Cel mai recent răspuns: Thanagor , utilizator 03:45, 29 August 2013
Nu stiu daca castigati ceva daca deschideti proces in sensul ca v-ar ajuta...
Faptul ca e tata ii confera drepturi.
Deci dumneavoastra imi spuneti ca el are dreptul de a bulversa fetita o data pe an sau de cate ori are el chef pentru ca este tatal ei. Intrebare: Cum este asta in interesul copilului? Cum poate ajuta el la buna crestere a copilului o data pe an?
Eu va spun ca are dreptul. Avocatii se ocupa de aspecte care sa incurce exercitarea drepturilor celor care sunt impotriva clientilor lor.nnDupa lege are dreptul.nnDaca deschideti proces veti incurca lucrurile din cate inteleg eu.nnPentru ca un avocat sa inteleaga si sa dea sfaturi concrete are nevoie de elemente concrete si in raport de suma totala a posibilitatilor dupa ce trage o concluzie poate sfatui pe speta.nIncercati sa consultati avocat daca vreti sa analizati in cele mai mici detalii totul.ninsa...din cate ziceti orice avocat caruia i-ati plati consultatia ar face sa ajungeti la aceeasi concluzie dupa cca o ora de explicatii.

Nu veti obtine interzicerea dreptului.
Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In conditiile date sa presupunem ca noi l-am da in judecata pentru copil. Ar cantari mai mult daca eu si concubina mea am fi casatoriti? Daca el nu si-a mai vazut ceilalti 2 copii de 5-6 ani instanta ar putea crede ca el va fi altfel cu acest copil? Fosta nevasta a renuntat si la pensia alimentara numai sa nu-l mai vada. Da-ti-mi un sfat va rog.
Faptul ca nu isi exercita dreptul nu inseamnaa ca ii poate fi interzis de instanta.
Sfatul meu este sa il lasati pe el sa deschida proces daca vreti neaparat sa va judecati.
Cu acea ocazie va veti putea judeca.

Alte discuții în legătură

Tatăl inexistent în certificat de naștere AnaMaria40 AnaMaria40 Buna seara. Am si eu o intrebare. Va rog sa imi răspundeți. Fiica mea de 23 de ani are o fetiță de 2 ani. În certificatul fetiței nu apare numele ... (vezi toată discuția)
Fetita mea refuza sa se intoarca la mama damian_lovesyou damian_lovesyou Buna ziua, as dori sa aflu ce se poate intampla, sau ce ma indrumati sa fac , daca fetita mea in varsta de 9 ani refuza sa se intoarca la mama??. si ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume a unui copil constandachemadalina constandachemadalina dintr-o relatie de concubinaj a rezultat fetita mea,acum in varsta de 2 ani si 1 luna.cand aceasta avea 8 luni cand m-am despartit de acesta si am intentat ... (vezi toată discuția)