avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl inexistent în certificat de naștere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl inexistent în certificat de naștere

Buna seara. Am si eu o intrebare. Va rog sa imi răspundeți. Fiica mea de 23 de ani are o fetiță de 2 ani. În certificatul fetiței nu apare numele tatălui fiindca nu a fost interesat în acel moment sa isi asume responsabilitatea. Fetita acum are 2 ani. De un an tatăl fetiței ne amenință că o va da în judecată pe fiica mea ca sa ii ia fata, ca va face test de paternitatea si multe altele.
As vrea sa stiu daca in acest caz exista posibilitatea sa ii ia fetița, daca e posibil sa o câștige la proces (,,daca va fi vreun proces,,)?
VA rog, un raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: AnaMaria40 , utilizator 10:30, 27 Aprilie 2018
Bună ziua,

Din ceea ce spune tatăl fetei e adevărat că poate să o dea în judecată pentru a fi recunoscut ca tată. Dacă chiar e tată va câștiga și va fi trecut ca tată în certificat (se face probe ADN în proces de stabilire a paternității).

De la a fi trecut ca tată la a lua copilul e cale lungă, mai ales având în vedere vârsta copilului și lipsa relațiilor dintre tată și fiică în primii doi ani de viață. Și bănuiesc că nu i-a trimis fiicei dvs. nici bani pt întreținerea fetei în acești doi ani. Dacă fiica dvs. are locuință, venituri, sprijin în creșterea copilului (poate o ajutați dvs.) și e o mamă bună, nu are tatăl mari șanse să ia copilului. Rețineți totuși că unicul care stabilește locuința coipilului și cum se exercită autoritatea părintească e judecătorului, deci dacă se ajunge la proces părerea mea e să luați un avocat ca să vă creșteți șansele de câștig, nu să vă bazați pe posibilități.

Succes,
Tatăl poate cere recunoaşterea paternităţii şi astfel va fi trecut în certificatul de naştere al copilului.
Atunci va avea toate drepturile cuvenite unui părinte, veţi avea drepturi egale asupra copilului.
Asta nu înseamnă că va lua copilul de la dvs., dar va avea posibilitatea să vă şicaneze material şi psihic, prin programul de relaţii personale tată-minor, ceea ce e sfânt la noi, indiferent de neglijenţa şi abandonul tatălui faţă de opil.
Buna ziua.

Fiica mea nu are nici locuinta nici venituri, stăla mine în casă și o ajut eu cu creșterea fetiței. Tatăl nu ii plătește nimic pentru întreținerea copile. Dar sa inteleg ca pana la urma exista si posibilitatea sa aibe drepturi egale cu ale fiicei mele.

VA multumesc frumos pentru raspuns!


Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate Gabrielalu Gabrielalu Buna ziua.Am avut o relatie cu X pana la inceputul anului 2009.Dupa cateva luni l-am cunoscut pe Y cu care am plecat din tara in februarie 2010. In 2010 am ... (vezi toată discuția)
Custodie Ruxandra2329 Ruxandra2329 Buna seara, Sunt mama a unei fetite de 5 ani si jumatate. Nu am fost casatorita si m-am despartit de tatal fetei in perioada cand eram insarcinata. In timpul ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)