avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada paternitate

Buna ziua.Am avut o relatie cu X pana la inceputul anului 2009.Dupa cateva luni l-am cunoscut pe Y cu care am plecat din tara in februarie 2010. In 2010 am ramas insarcinata cu Y. M-am despartit de el si am venit in tara. In decembrie 2010 am nascut o fetita. La trei zile dupa nastere am plecat din spital cu fetita si X avea certificatul de nastere al fiicei mele pe numele lui. El a trecut fetita pe numele lui,fara ca eu sa imi dau acordul. Anul trecut in 2016 am vrut sa plec cu actualul meu sot si fiica mea in alta tara,dar trebuie acordul lui X pt a iesii din tara cu fiica mea. Am fost la casa casatoriilor,de unde s-a eliberat certificatul de nastere al fiicei mele si sefa de acolo a spus sa merg cu X la notar sa declare ca nu e tatal biologic al fiicei mele si cu hartia respectiva sa merg inapoi la ea,sa imi elibereze un alt certificat de nastere in care fetita sa fie pe numele meu iar in dreptul tatalui sa apara o liniuta. Am facut hartia la notar si doamna sefa de la casa casatoriilor nu a mai vrut sa faca nimic,pt ca m-am prezentat cu un avocat,care o cunostea si care in prealabil a sunat-o pe ea,care a spus ca trebuie sa il dau pe X in judecata pt tagada paternitatii. Intrebarea mea este,daca X a declarat la notar ca nu este tatal biologic al fiicei mele,act legalizat,de ce trebuie sa il dau in judecata? Nu am fost casatorita cu X si nu am declarat ca sunt de acord ca el sa fie trecut ca tata al fiicei mele in certificatul de nastere. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:18, 20 Mai 2017
Destul de ciudat! Cum a fost trecut domnul în cauza ca fiind tatăl fetitei din moment ce nu erați casatorita cu dansul și nici nu ați fost împreună ca sa va dați acordul sa fie trecut ca fiind tatăl minorei?? Dacă părinții nu sunt căsătoriți este obligatoriu sa meargă împreună când se înregistrează și se eliberează certificatul de naștere al.unui copil. Altfel oricine poate sa se declare ca fiind părintele unui copil !! În fine faptul e consumat. Singura varianta este sa va judecați în instanta pt tagada paternitatii. TB făcut testul ADN.
Nu e nevoie nicidecum de acordul mamei ca tatal sau oricine se pretinde tata sa recunoască copilul, însă într-adevăr era nevoie de acordul dvs sa ii poarte numele.
Trebuie acționat în judecata pt contestare recunoaștere a paternitatii, nicidecum pt tagada de paternitate pt ca nu e vb de un copil rezultat din căsătorie.
Acea declarație va ajuta la proces, dar nu vi se poate schimba certificatul de naștere fără proces, doar în baza declarației.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Mai 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea unui copil de catre alt tata decat sotul mamei tb007 tb007 Buna ziua, Eu si sotia mea am fost separati o perioada. Intre timp ea a avut alta relatie si a ramas insarcinata. Intre timp locuim din nou impreuna. Dupa ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii DanaSandu DanaSandu Buna ziua, Incerc sa rezolv o problema la care am primit mai multe variante de raspuns si as dori sa stiu daca exista vreo cale de rezolvare. As dori sa fac o ... (vezi toată discuția)
Nastere in strainatate copil din afara casatoriei anomyss1987 anomyss1987 buna ziua. am o mare rugaminte sa ma ajutati. cumnata mea a nascut ieri in germania. ea este castorita in romania dar copilul nu este al sotului cu care nu ... (vezi toată discuția)