avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Produse ce vor avea TVA 9% de la 1.09.2013
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Produse ce vor avea TVA 9% de la 1.09.2013

Conform Ordinului 1436/852/2013 privind aplicarea cotei reduse de TVA 9% pentru paine si specialitati de panificatie, rezulta la art.1, aln. 1 litera b urmatoarele: " cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluţe şi împletituri, care se încadrează în grupa produse de brutărie la codul CAEN/CPSA 1071, se înţelege produsele de panificaţie care au compoziţia pâinii, astfel cum este definită la lit. a)." .
Astfel, pe langa lista de mai sus, mai exista si alte produse cu diferite denumiri, dar care au compozitia painii (ex: lipia romaneasca: faina, drojdie, sare).Se incadreaza sau nu la 9% avand in vedere ca nu se regasete enumerata?
De asemenea, unele produse enumerate mai sus sunt imbunatatite cu zahar si margarina, acestea unde se vor situa? La 9% sau la 24%?

Exemple de produse cu cota de tva incerta: pesmet, painea graham, painea rebut, painea cu cartof, painea cu tarate, etc
Multumesc



Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
daniscom, utilizator
Cel mai recent răspuns: Georgiana Constantin , Contabil 22:40, 20 Septembrie 2013
Parerea mea este ca toate aceste sortimente prezentate de dumneavostra se incadreaza in categoria produse de panificatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare tva 9% silviu7925 silviu7925 vreau sa stiu daca pentru cozonaci umpluti ,paleuri glazurate ,saleuri, fursecuri ,se aplica tva 9% (vezi toată discuția)
Aplicare reducere tva la paine sanducatanas sanducatanas Am o societate comerciala -SRL- in care produc paine si produse de panificatie.Doresc sa stiu daca TVA de 9% se aplica si la cozonac si la batoane intrucat ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva 9% la faina alba soricanicoleta soricanicoleta intr-un magazin alimentar , comertul cu amanuntul cat este tva-ul la faina 24% sau 9%? (vezi toată discuția)