avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical o luna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical o luna

Buna ziua. Am o problema legata de un concediu medical, TIMP DE O LUNA. O salariata cu un salariu de incadrare de 2242 (spor vechime 5% inclus), media zilnica 104,2791/ zi CM, a avut concediu medical toata luna februarie. Ma puteti ajuta cu calculul salariului net (in mana), pentru ca am incercat mai multe calcule si nu sunt sigura ca sunt corecte !
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 16:02, 25 Martie 2009
Se ia totalul sal.brute pe ultimele 6 luni, se imparte la nr de zile lucratoare din ultimele 6 luni, se afla media pe zi(baza de calcul).Media pe zi, se inmulteste cu nr.de zile din luna si se aplica coeficientul din certificat 85% sau 75% sau 100%, depinde de boala.In prima luna se retine somaj iar cas-ul la nivelul sal minim-600.Primele 5 zile calendaristice sunt platite de unitate.
La angajator, cas,cass,accid.de munca la 6oo,restul darilor la venitul.realizat
Pt.Luna a doua de medical, daca este in continuarea primului, nu se retine somaj si sanatate.
Multumesc mult. Vroiam insa, exact, sa sa aflu care sunt retinerile de la salariat si viramentele de la societate: cas, cass, somaj, impozit...etc (am aici niste dispute cu colega de birou ), in cazul acesta . Adaug faptul ca persoana a avut concediu medical din 05.01.2009, iar in februarie, toata luna, in continuare. Mi-ati putea da chiar cifrele (daca nu cer prea mult... ) ? Asa nu va mai fi nevoie sa mai tot intreb . Multumesc.
imi pare rau, dar mi-ar trebui mai multe date.
davideg a scris:

Se ia totalul sal.brute pe ultimele 6 luni, se imparte la nr de zile lucratoare din ultimele 6 luni, se afla media pe zi(baza de calcul).Media pe zi, se inmulteste cu nr.de zile din luna si se aplica coeficientul din certificat 85% sau 75% sau 100%, depinde de boala.In prima luna se retine somaj iar cas-ul la nivelul sal minim-600.Primele 5 zile calendaristice sunt platite de unitate.
La angajator, cas,cass,accid.de munca la 6oo,restul darilor la venitul.realizat
Pt.Luna a doua de medical, daca este in continuarea primului, nu se retine somaj si sanatate.

Si daca am doua contracte la firme diferite? care este media?
Se calculeaza in acelasi mod pentru fiecare contract in parte.

Alte discuții în legătură

Concediu medical - contributii suportate de angajator narcisa07 narcisa07 Va rog lamutiti-ma: Caz concret: doi salariati in concediu medical toata luna februarie, in continuare. Deci sunt platiti de FNUASS. Dar cum? Pt. ca eu ca ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical panutescu ani panutescu ani Ma poate ajuta si pe mine cineva? Am o problema care nu-mi da pace si nu reusesc sa-i dau de capat. In lunile iulie 2008-decembrie 2008 am avut un salariu brut ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - zile acordate, calcul, plata contributii? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti: 1. - ce inseamna: Ore I.T.M. (FNUASS) ? 2. - ce inseamna: Ore I.T.M. (FS) ? 3. - este corect ca medicul sa ... (vezi toată discuția)