avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Schimbarea incadrarilor in noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Schimbarea incadrarilor in noul cod penal

Va rog sa imi explicati cum se aplica noul cod penal 2014 pentru o persoana care a fost condamnata pentru un furt facut in perioada de incercare, (deci este recidivist :( , si i s-au dat 1 an si 6 luni plus 1 an si 6 luni "coada", deci are 3 ani si 2 luni de inchisoare. Am inteles ca ar trebui sa execute din acest total, 2 ani si o luna de inchisoare; intrebarea mea este: Cu noul cod penal, va beneficia de o incadrare diferita, sau care sunt criteriile care stabilesc reducerea sau redozarea pedepsei cu noul cod penal 2014 ? Habar nu am de termenii legali/ corecti care se folosesc in asa fel incat sa intelegeti si sa ma ajutati raspunzand la intrebarea mea... Cred ca nu e doar un zvon chestia cu codul penal din 2014, nu? Va multumesc pentru timpul acordat , astept raspuns ... God Bless everyone:help:

Alte discuții în legătură

Executarea pedepsei cu 6 luni la an ? asaafostsafie asaafostsafie buna seara va rog sa imi spuneti daca e adevara zvonul ca sa modicat executarea pedepsei se executa 6 luni la an am auzit ca sa publicat in monitor ieri ... (vezi toată discuția)
Redozare pedeapsa stochelrodu stochelrodu Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca, conform noului cod penal care va intra in vigoare, se vor redoza pedepsele definitive aflate in curs de ... (vezi toată discuția)
Calculare pedeapsa cretzoolicy cretzoolicy Buna ziua, am un prieten recidivist care a primit o condamnare de 3 ani la care s-a adaugat o coada de alti 3 ani. Cum se calculeaza aceasta pedeapsa, se pun ... (vezi toată discuția)