avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conexare dosare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Conexare dosare

In 2011 am facut plangere penala la PCA Bucuresti pentru abuz in serviciu unui politist. Plangerea a fost respinsa cu drept de plangere la procurorul general al PCA Bucuresti, care a schimbat incadrarea juridica dar a mentinut solutia de NUP si pentru noua incadrare, cu drept de plangere la procurorul general al PICCJ al Romaniei. In 12.12.2011 PICCJ emite adresa 10381 prin care isi declina competenta si imi restituia plangerea si probele, si tot in 12.12.2011 PICCJ imi respingea plangerea prin Rezolutia 2394/C/2011. Eu am revenit la PICCJ si am aratat ca adresa 10381 si Rezolutia 2394/C/2011 sunt contradictorii, dar PICCJ si-a mentinut punctul de vedere. Am revenit a doua oara aratand ca mi-a fost incalcat dreptul de a propune probe pentru ca mi-au fost restituite, dar PICCJ mi-a raspuns prin consilierul procurorului general ca nu mi-a fost incalcat nici un drept. M-am adresat in termen legal cu plangere la Inalta Curte de Casatie, care si-a declinat competenta spre Curtea de Apel. Dupa 3 termene la Curtea de Apel, reprezentantul Ministerului Public solicita scoaterea de pe rol si trimiterea doasrului la PICCJ deoarece exista un recurs in interesul legii si trebuie sa se pronunte si PICCJ. Instanta a amanat pronuntarea ca partile sa poata depune concluzii scrise. A doua zi prin FAX am trimis la Instanta Rezolutia 2394/C/2011 aratand ca PICCJ s-a pronuntat si nu se mai impune scoaterea de pe rol- dosarul trebuie sa ramana in stare de judecata. In ciuda evidentelor Instanta scoate dosarul de pe rol si il trimite la PICCJ.
PICCJ in loc sa constate ca s-a pronuntat prin Rezolutia 2394 inca din 12.12.2011, face copy/paste de pe aceasta Rezolutie (la virgula) ii da numarul 378/C2/2013 si mi-o trimite. Plangereile la CSM sau soldat cu NIMIC, deoarece CSM afirma ca adjunctul procurorului general al PICCJ (D.M) a solicita printr-o nota conexarea dosarul 2394 la dosarul 378. Poate ca nota o fi existand, dar in Rezolutia 378 nu se pomeneste NIMIC de ea. Pe de alta parte este evident ca nu exista nici o conexare pentru ca a primit un alt numar. Si in fine un dosar mai vechi nu poate fi conexat la un dosar mai nou- eu stiu ca conexarea se face invers- dosarul mai nou se conexeaza la dosarul mai vechi si primeste numarul initial.

Concluzionand eu nu am dreptul sa ma apar nu am dreptul sa propun probe, nu am dreptul la o Instanta independenta instituita de lege, si cei vinovati sunt protejati de sistem. Nu mai am resurse financiare pentru plata avocatilor si lupta cu sistemul este epuizanta.

Alte discuții în legătură

Drepturi procesuale dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala impotriva unui ofiter de politie pentru abuz in serviciu. Cu toate ca inscrisurile sun clare din punctul meu de vedere, ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului robdum robdum Buna Ziua, Sunt parte vatamata intr-un dosar lucrat \"foarte bine\" de catre un procuror asa incat sa scoata nevinovati doi infractori. Am mers pe calea ... (vezi toată discuția)
Solutie prim procuror, nup impotriva unui atacator, ce pot face mai departe? Costin Savescu Costin Savescu Am fost batut cu picioarele de catre un individ agresiv care m-a si amenintat, insultat, injurat si impotriva caruia mai facusem plingeri la politie. Toate ... (vezi toată discuția)