Intrebarea mea este urmatoarea:
Fostul meu sot a divortat pentru a doua oara, stabilindu-i-se pensie alimentara de 16.5% pentru copilul rezultat din cea de-a doua casatorie.
Pensia alimentara pentru copilul meu (cel din prima casatorie) este inca de 25%. In acest caz el doreste sa o scada, conform legii la procentul de 16.5%, dorind sa i se instituie poprire pe salariu in acest sens.
Pana in prezent a platit prin virament personal suma ce reprezinta pensia alimentara. Se poate realiza acest lucru fara a se deschide proces in instanta?
Am urmarit discutiile din forum si am aflat ca o conventie la notar nu este luata in considerare de angajator in scopul de a institui poprire pe salariu. As dori sa aflu si onorariul unui mediator in cazul scaderii pensiei alimentare.
Onorariul mediatorului se stabileşte prin negociere cu părţile .Aflaţi dacă ex soţul dvs. este dispus la negocieri şi, dacă acesta doreşte, încheiaţi o convenţie la mediator, pe care apoi o duceţi spre încuviinţare instanţei şi devine titlu executoriu. Pe baza hotărârii , angajatorul va putea înfiinţa poprirea.
Daca va intelegeti la mediator ar fi util dar trebuie sa stiti ce salariu are el.
Sa va aduca adeverinta de la locul de munca.
Onorariul mediatorului depinde de la mediator la mediator.
Mai trebuie vazut si cine il suporta...
Va multumesc pentru raspunsuri. Acum ramane sa aflu tarifele si sa discut si cu ex-ul referitor la intalnirea la mediator. As mai avea o intrebare: Pentru conventia ce o ducem spre incuviintare instantei se mai plateste taxa de timbru sau nu?