avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare pe nedrept
Discuție deschisă în Executare silită

Executare pe nedrept

Buna ziua,
In 2006 am luat un credit de nevoi personale pe numele meu pe 10 ani.
In 2008 am divortat, si pe sentita de divort s-a specificat clar faptul ca acel credit va fii preluat de catre fostul meu sot (asa ne-am inteles la partaj) si eu nu mai am nici o obligatie.
Acum 1 an am inceput sa primesc scrisori si telefoane de la o firma de recuperari, le-am trimis documentele necesare din care reiese ca nu mai am nici o obligatie si sa-l contacteze pe fostul meu sot.
Iar zilelea astea am primit o instiintare de la un executaor judecatoresc.
Supeti-mi va rog ce e de facut
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Diana1 , utilizator 19:22, 31 August 2013
cred ca se face contestatie la executare si se ataseaza sentinta de la divort, aveti grija ca daca depasiti termenul de 15 zile de la primirea notificarii sau somatiei de la executor, numai puteti face nimic ulterior, consultati rapid un avocat, jurist, consilier(eu am trecut prin asa ceva, nu dau sfaturi va relatez doar experienta mea)

cred ca in momentul cand ati obtinut sentinta jud trebuia instiintata banca asupra preluarii creditului.
repet, nu este decat o parere, aveti grija la termen!
Daca este neachitat din 2008 precum spui poti invoca la contestatia la executare prescriptia dreptului de a cere executarea silita care este de maxim 3 ani de la data dobandirii dreptului.
Vazi in Codul de Procedura Civila

Capitolul I
Dispoziţii generale

SECŢIUNEA a VI-a2
Prescripţia dreptului de a cere executarea silită

Art. 405
(1)Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.
(2)Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită.
(3)Prin împlinirea termenului de prescripţie orice titlu executoriu îşi pierde puterea executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare stiuculita stiuculita Buna seara. Am si eu o nedumerire. Am pierdut un proces in anul 2010 luna ianuarie si prin sentinta trebuie sa platesc anumite sume si penalitati pentru ... (vezi toată discuția)
Despre termenul de prescriere, nu doar pareri, ci baza legala narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara! Pentru un credit contractat in 2008, s-au achitat rate pana la cea aferenta lunii decembrie 2009. Dupa aceea, au urmat desigur telefoane si adrese, ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita jhon73 jhon73 Buna ziua , as dori si eu un sfat in urmatoarea problema pe care o am : In anul 2006 am contractat un credit cu buletinul am platit pana in anul 2008 dupa ... (vezi toată discuția)