avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vatamare corporala ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Vatamare corporala ?

Buna ziua !
Va rog sa-mi spuneti cum procedez ? Sotul meu a fost lovit miseleste cu o sticla in cap de catre un individ, in urma loviturii s-a ales cu fruntea taiata in trei locuri suturate cu cate 3 fire(total 9 fire) , arcada sparta suturata cu 4 fire ,echimoze de culoare violacee, hematom al pleoapei , zona hemoragica subconjunctivala ,excoriatii pe toata suprafata nasului si 2 leziuni la antebrat. Medicul legist legist i a acordat intre 12-15 zile de ingrijiri medicale . Mie mi-se pare cap putin . Am fost la politie si am facut plangere . Cum se incadreaza fata ?Ce pot sa fac,trebuie sa cautam un avocat , asteptam sa fim chemati ?
Multumesc anticipat
ART. 180
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
#M11
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă.
#B
(2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
#M11

(2^1) Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune în mişcare şi din oficiu.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
#B

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere dosar penal lmankml lmankml In ce conditii i se poate deschide cuiva dosar penal pentru violenta? (vezi toată discuția)
ajutor pentru lovituri si alte violente f_bandula f_bandula buna ziua in urma cu ceva timp am fost implicat alaturi du un prieten de al meu intr-o altercatie in care nu am facut decat sa-i despart pe prietenul meu si pe ... (vezi toată discuția)
Cml 14-15 zile ingrijiri medicale adryan81bz adryan81bz in timp ce imparteam pliante in campania electorala ce a trecut un simpatizant al unei alte formatiuni nu ne dadea pace,ne injura , ne ameninta..etc...la un ... (vezi toată discuția)