avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art.215 Cod penal-noul Cod Penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Art.215 Cod penal-noul Cod Penal

Buna ziua! A existat un proces si o condamnare de 6 ani in baza art.215 cp, acum se judeca apelul la Curtea de Apel. Intrebarea mea este urmatoarea: daca nu exista deocamdata o sentinta definitiva, odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Penal, se va revizui condamnarea de 6 ani, avand in vedere ca potrivit noului cod pedeapsa maxima este de 5 ani? Si daca de la savarsirea faptei au trecut 10 ani, se poate prescrie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dumutaadrianred , utilizator 11:54, 26 Octombrie 2013
Si daca dosarul este in instanta, si partile se impaca dupa prevederile noului cod penal, se inlatura raspunderea penala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal justaguy000 justaguy000 Daca in vechiul cod penal eram incadrat la art.215, alin1,2,3,4 si 5, conform noului cod penal la ce art sunt incadrat? Si la cat s-au redus pedepsele, daca ... (vezi toată discuția)
Inselaciunea in ncp dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, dupa intrarea in vigoare a NCP, in cazul infractiuniilor de inselaciune , poate interveni impacarea partilor si inlaturarea raspunderea penala? Multumesc. (vezi toată discuția)
Interesant-ultima sansa...-posibila? pici80 pici80 dupa cum am auzit noul cod penal intra in vigoare in data de 01 febr 2014...iar pedepsele pt inselaciune arata asa: ... (vezi toată discuția)