avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... SUNT NECESARE DOUA PROCESE PT. RECUPERAREA SUMEI UNEI ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

SUNT NECESARE DOUA PROCESE PT. RECUPERAREA SUMEI UNEI FACTURI SI PT. PENALITATI?

Buna ziua
Am intentat proces unui client care nu mi-a achitat o factura din 2010, dar am solicitat si penalitati, in contractul de prestari servicii fiind prevazut penalitati 1% pe zi pt. intarziere. Am castigat procesul pt. plata facturii, dar cererea privind penalitatile s-a ratacit pe drum...probabil.Trebuie sa deschid alt proces sau pot cere o corectare sau o revizuire a dosarului? Daca valoarea penalitatilor depaseste valoarea facturii e o problema ? inseamna ca nu se pot recupera penalitati decat egale cu valoarea facturii?
Cel mai recent răspuns: elenaloredana , utilizator 10:39, 3 Septembrie 2013
Daca in contract e prevazut ca suma penalitatilor poate depasi valoarea debitului atunci poate depasi. Daca nu, atunci nu poate depasi.
Nu este adevarat, prevederea la care faceti referire e abrogata de mult timp.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Va multumesc pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula calcul penalitati de intarziere Ana Popescu Ana Popescu ma poate ajuta cineva cu formulele dupa care se calculeaza penalitatile de intarziere la o datorie datand din anul 2009? Spre exemplu, factura este emisa la ... (vezi toată discuția)
Abrogarea dispozitiilor legii 469/2002 paul_2008 paul_2008 Buna ziua, Contract de vanzare-cumparare incheiat in ianuarie 2009 care se deruleaza si in prezent, prin incheierea unor anexe lunare. In contract se prevad ... (vezi toată discuția)
Penalitati tory_bei tory_bei 1.Pot depasi penalitatile de intarziere valoarea debitului principal daca nu exista aceasta clauza in contract? 2. Penalitatile de intarziere trebuiesc ... (vezi toată discuția)