avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru intreprinderea individuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru intreprinderea individuala

Buna ziua,

Mi-am facut o intreprindere individuala la inceputul anului si in momentul acela eram angajat la o societate asa ca nu trebuia sa platesc contributia la sanatate si la pensii.Luna aceasta mi-am dat demisia de la societatea la care eram angat si nu stiu daca eu pot sa imi fac contract de munca pe intreprindere mea individuala sau ce trebuie sa fac.
Ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: lungus , utilizator 14:59, 3 Septembrie 2013
Nu va puteti face dumneavoastra, ca titular al intreprinderii individuale, contract de munca la propria intreprindere. Veti avea totusi de platit contributie la sanatate, chiar daca nu aveti inregistrate venituri, calculata aceasta contributie la nivelul salariului minim pe economie.
Multumesc,
In acest caz trebuie sa merg la casa de sanatate si la casa de pensii si sa fac un contract?
La inceputul anului, pana pe 31 ianuarie, nu ati depus declaratia 220 cu venitul estimat pentru anul 2013 si nu v-a venit acasa decizia de impunere cu cele patru rate de plata pe parcursul acestui an si termene la care sa le platiti?
Nu am primit nimic acasa.Am depus declaratia 220 dar nu am primit nimic.
Ce trebuie sa fac?
Mergeti la administratia financiara de care apartineti cu declaratia 220 care ati depus-o si cereti-le decizia de impunere pentru platile din acest an.
Nu trebuie sa mergeti la casa de sanatate si la casa de pensie. Totul se rezolva prin anaf.
Tot acolo va trebui sa depuneti si declaratia 600 pentru pensie daca va incarati in prevederile legale (daca nu aveti un alt contract de munca valabil incheiat in aceasta perioada).
Ultima modificare: Marți, 3 Septembrie 2013
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale pentru intreprindere individuala? TDenisa TDenisa Buna ziua! Ce declaratii fiscale se completeaza in cazul I.I si cand se depun( din oct. 2012)? Intreprinderea Indiv.poate elibera facuri pe persoane ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite ii damaceanu damaceanu am infiintat o ii si vreau sa stiu daca pe langa cei 16% impozit ,5,5 % sanatate din venitul net mai trebuie sa mai platesc si alte taxe . am auzit ca ar mai ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru i.i. mcteo mcteo buna, sunt ahgajat cu carte de munca si platesc taxele de acolo, dar mai am o intreprindere individuala care merge pe pierdere, trebuie sa mai platesc alte ... (vezi toată discuția)