Am nevoie de autorizatie de construire in cazul in care doresc sa amplasez pe terenul proprietate, noua casute din lemn cu destinatia de spatiu pentru birou, show-room si locuinte de serviciu?
Precizez ca pot efectua amplasarea casutelor de lemn fara a efectua fundatie betonata iar acestea vor fi conectate la reteaua de energie electrica si canalizare.
Eu zic ca da, aveti nevoie de autorizatie. In primul rand va trebuie pentru racordarea la enel.
Dvoastra va ganditi ca nu? Care ar fi posibilitatea?
P.S. Ma intereseaza si pe mine aspectul.
Buna ziua
si multumesc pentru raspuns.
In primul rand, precizez ca nu fac confuzie intre autorizatia de construire ceruta pentru amplasamentul casutelor si autorizatia de construire pentru bransamentele de utilitati.
Studiind Legea 50/1991 am inteles ca am nevoie de autorizatie de construire, dar prin certificatul de urbanism mi s-au cerut foarte multe avize si autorizari, inclusiv PUD, fapt care m-a determinat sa adresez aceasta intrebare in speranta ca voi putea gasi o solutie mai facila pentru amplasarea acestor casute (voi reusi sa le amplasez abea in vara anului viitor -atat de mult dureaza indeplinirea conditiilor din c.u.)
"Posibilitatea" ar fi fost incadrarea in textul prevederilor Art. 11 alin 2, dar eu interpretez ca destinatia acestor amplasamente este neechivoca si fara exceptii.
1) Este interesant de aflat, cum vreti sa amplasati casutele de lemn fara a efectua fundatie betonata ?
2) Cred ca pentru a conecta la utilitati casutele va trebuie totusi autorizatie de constructie, mai ales ca unele dintre ele sunt locuinte, cum ati spus dvoastra.
Pentru orice constructie, este necesara autorizatie de constructie.
Casutele pot fi ridicate pe piloni, nefiind necesara fundatie, dar trebuie obtinuta autorizatia .
Pe vremuri exista o varianta cu Autorizatie de amplasare, eu am folosit asa ceva pentru niste chioscuri de beton puse direct pe o platforma de beton (dar nu corp comun cu platforma, deci erau amovibile), insa nu stiu daca azi legea mai permite asa ceva. Probabil la solutia respectiva s-a gandit si @juridic dana. Nu stiu, de aia eram curios sa aflu.