avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Montare sistem supraveghere video
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Montare sistem supraveghere video

Buna ziua,
Am fost contactat de catre o farmacie sa ii montez un sistem de supraevghere video. (Societatea mea se ocupa cu vanzarea de produse IT, Software, Site-uri, etc, asa am ajuns sa fiu contactat). Am nevoie de ceva autorizatii pentru montarea unui astfel de sistem? Stiu ca in cazul alarmelor, da, trebuie autorizatie, la fel si pentru sistemele video din banci, case de schimb, dar la un sistem de supraveghere video al farmaciei? Unde pot sa citesc mai exact despre domeniul acesta? Mai este vreo lege in afara de 333 (care din cate am vazut/inteles se refera mai mult la alarme, paza, etc).
Orice indrumare cred ca imi este de folos si acum, si pe viitor, pentru ca mai exista potentiali clienti (restaurante, bar-uri etc).
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: TerraTechnologyService , utilizator 22:22, 2 August 2010
Cititi cu mare atentie legea 333/2003([ link extern ] ).
Art. 58
Desfasurarea de activitati de paza sau protectie, de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fara atestat sau fara licenta de functionare prevazuta de lege constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Este infractiune montarea fara autorizatie si proiect a camerelor de supraveghere, alarma,etc.in locuri publice.
Mare atentie, nu va jucati cu focul!
Trebuie licenta! Daca citesti bine legea 333/2003 o sa gasesti ca se precizeaza f bine ce inseamna sisteme de alarmare impotriva efractiei...acesta e un termen generic, dar in lege se specifica clar ca este vb si de sistemele de supraveghere video.
Atentie! Montajul de sisteme de supraveghere video fara licenta se pedepseste penal.(cauta pe net sa vezi cate cazuri sunt de proprietari de magazine care si-au montat singuri, iar acum au probleme), mai mult chiar daca ai firma licentiata pt multe spatii trebuiesc priecte avizate de IGPR(gasesti in Hotararea de Guvern - H.G. 1010/2004 si Dispozitia IGPR 422/2006): proiectele ce trebuiesc avizate sunt:
- obiective strategice
- unitati financiar-bancare
- institutii de interes public: gari, autogari, primarii, scoli, gradinite
- cazinouri
- case de schimb valutar si amanet
- magazine de bijuterii
- magazine de produse electronice si calculatoare
- casieriile
- magazine comerciale
- supermarket-urile
- magazine de arme si munitii
- spatii de comercializare a produselor petroliere
- detinatorii de produse ori substante toxice: depozite, farmacii

licenta se obtine dupa verificari amanuntite ale IGPR-ului si cu acordul SRI

Si nu in ultimul rand nu trebuie uitata legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
Cum spunea cineva mai sus.... nu va jucati cu focul!
Licentierea implica niste cursuri obligatorii (cateva zeci de milioane vechi) le puteti face doar daca aveti studii tehnice(profil real nu uman) si doua dosare groase (cateva sute de pagini fiecare) de documentatie despre cei din conducerea firmei si cei care lucreaza efeciv la montaj, si acestia trebuiesc avizati separat tot de IGPR, ulterior obtinerii licentei. Semestrial se face o raportare la Ordine Publica cu sistemele montate, iar la sediul firmei se tin niste registre speciale cu contractele, procese verbale, persoane instruite, etc.
Tot IGPR avizeaza si regulamentul de organizare si functionare, se mai dau si doua examene, unul la IGPR din legislatie si altul in urma cursului, format din proiect si examen scris legislatie si tehnic.
Doar societatile comerciale si persoanele fizice autorizate pot efectua astfel de lucrari, si S.R.L. si P.F.A. urmeaza aceeasi cale pt licentiere, aceasta se reinoieste la 3 ani(daca nu o suspenda ei din diferite motive).
Nu bat campii! ...scriu pt ca stiu despre ce e vb, cu asta ma ocup...
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
TerraTechnologyService, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)
Conditii instalare sistem supraveghere video cercetasul cercetasul In urma mai multor spargeri pe scara blocului , noi locatarii, dorim sa instalam un sistem TVCI, dar de catre noi si nu o firma specializata. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii necesare montare sisteme supraveghere Dl_Sandu Dl_Sandu Revin cu intrebarea: o Intreprindere individuala, fara angajati, momentan cu activitate de 2 ani in repararea calculatoarelor,echipamentelor periferice, ... (vezi toată discuția)