avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin retinut de controlorii RATB !
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin retinut de controlorii RATB !

Buna ziua!

Ieri seara am luat un mijloc de transport in comun. Nu departe de statia din care am urcat, un grup de controlori a facut semn soferului pentru a-i lua (dintr-un loc nedestinat stationarii mijloacelor de transport in comun). Acestia au trecut la verificarea calatorilor, nelegitimandu-se, verificandu-mi cardul cu aparatul respectiv. Unul din ei mi-a solicitat si prezentarea C.I. pentru a verifica "corectitudinea" datelor. Mentionez ca aveam calatorii pe card, dar nu apucasem sa-l validez. Mi-a inapoiat cardul fara sa spuna ca e ceva in neregula si
am coborat la statia unde trebuia sa ajung, adica la prima. La scurt timp dupa coborare am constatat ca nu imi inapoiase si C.I.

Este legala retinerea C.I. in situatia data?
Cui trebuie sa ma adresez pentru a reintra in posesia C.I.?

Sunt ingrijorata de eventualele sau posibilele utilizari ale datelor cu caracter personal. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 12:03, 5 Septembrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
potrivit postării dvs., nu prea seamănă a reținere act identitate (l-ați cam uitat, poate, la ei) dar controlorii RATB nu au dreptul sa retină actele de identitate ale cetățenilor.Ați putea formula o sesizare împotriva controlorilor respectivi la Primaria Capitalei , Directia RATB si la Secția de Politie pe raza căreia a avut loc incidentul.Grăbiți plângerea, altfel o să vă acuze ei pe dvs. că ”v-ați uitat” actul la ei sau că, l-ați abandonat ca să nu achitați vreo amendă deoarece ați fost găsită la control fără fără validarea pe card a călătoriei etc etc RATB, selectează foarte riguros asemenea ”perle” și le angajează ca să poată profita de pe urma serviciului de control al respectivilor angajați.În ”filmul” acesta : unii au cap (RATB) iar alții, au mușchi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare amenda ratb Ktulu7 Ktulu7 Buna ziua. In data de 21.08.2014 am calatorit cu RATB de 4 ori ( cu tramvaiul 46 pe ruta Republica - Gara de Nord dus – intors, cu autobuzul 101 si ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb savumarin savumarin Duminica, orele 13.00, statia Universitate, ma urc intr-un autobuz, caut un loc unde sa-mi pot desface rucksacul sa pot scoate cardul ca sa-l validez...cand ... (vezi toată discuția)
Suprataxa ratb asy38 asy38 Buna ziua .Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns sunt noua in bucuresti de 3 zile ,domiciliul meu este in braila .Ieri am vrut sa merg cu RATB ... (vezi toată discuția)