avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Punct de lucru inchis unde ma prezit la lucru din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Punct de lucru inchis unde ma prezit la lucru din CCC

Buna ziua,
punctul de lucru unde mi-am desfasurat activitatea pana a ramane in CCC a fost desfiintat pe perioada cat am fost in CCC. De maine trebuie sa ma intorc la munca unde am obligatia de a ma prezenta? Firma poate sa imi faca "ceva" daca nu am unde ,loc fizic, sa reiau activitatea?
Cel mai recent răspuns: Larisa-Lory , utilizator 15:38, 5 Septembrie 2013
Da sunt de acord cu dvs. stiu asta dar vreau sa stiu ce poate face din punct de vedere legal societatea impotriva mea daca nu am locul fizic unde sa "prestez preavizul". La Timisoara ca sa ma detaseze trebuie act aditional la contract pe care sa-l semnez si eu...
Va multumesc pentru raspunsuri si as dori ceva concret. Ce pot sa fac si eu ma gandeam sa ii chem in instanta pentru nerespectare art. 76 dar nu stiu cum sa formulez contestatia.
Firma ma poate sanctina in vreun fel daca nu am unde sa ma prezint?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
Larisa-Lory, utilizator
Dvs trebuie sa va pezentati la sediul social al angajatorului. Probabil ca stiti , intrucat ati mai deschis un topic unde v-am dat acelasi raspuns.

Daca ati primit decizia de incetare a c.i.m. , atunci aveti la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a o contesta in instanta.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati sau aveti locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

Nu este problema dvs unde veti efectua preavizul , ci a angajatorului. El are aceasta obligatia , daca vedeti prevederile art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 citate mai sus de mine.
Buna ziua,
Am primit pe mail si urmeaza sa primesc si prin posta o adresa prin care administratorul societatii imi spune citez:Impotriva prezentei decizii susnumita poate formula contestatie la Tribunalul Timis in termen de 30 de zile de la data comunicarii."
As dori sa stiu daca e obligatoriu sa formulez contestatia la Tribunalul Timis sau pot sa fac contestatia la Tribunalul Resita asa cum spuneti dvs. "actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati sau aveti locul de munca"
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.

Legea este clara in aceasta privinta : In cazul dvs, litigiul de munca se solutioneaza de catre Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Va multumesc pentru raspuns.O zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile angajatorului einforlk einforlk Buna ziua! Eu sunt in concediu de crestere a copilului pana la 1 an, adica 11 luni.Dupa aceasta perioada ma reintorc la munca.Firma la care lucrez o sa se ... (vezi toată discuția)
Incetare concediu crestere copil ghiuream@yahoo.com ghiuream@yahoo.com De la firma mi s-a spus ca firma nu este inchisa ei doar si-au restrans activitatea si mi s-a spus ca dupa reluarea activitatii din concediu crestere copil am ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru desfiintarea unui post ? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! In cazul in care firma este in restructurare si s-a luat decizia sa se reduca o parte din posturi, care este procedura de urmat? Mai trebuie ... (vezi toată discuția)