avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cerere Pasaport in Alt Judet
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cerere Pasaport in Alt Judet

Buna,

Se poate depune cererea pentru pasaport si intr-un alt judet decat judetul (localitatea) de resedinta?

In lege scrie ca nu, dar este asta valabila 100% si in practica? - In 2013 datele inca nu sunt centralizate? Trebuie neaparat sa te deplasezi in judetul de resedinta pentru ca sa completezi a simpla hartie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:30, 11 Septembrie 2013
Cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice se depun personal de cãtre solicitanţi, în ţarã, la serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple în a cãror razã de competenţã au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa, iar în strãinãtate, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României (art. 15 alin. 8 coroborat cu alin. 2 din Legea nr. 248/2005).
În cazul în care, din motive obiective, solicitantul paşaportului simplu electronic nu se poate prezenta la serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple de la domiciliu sau reşedinţã, cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice pot fi depuse la cel mai apropiat serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple. (art. 15 alin. 9 coroborat cu alin. 3 din Legea nr. 248/2005).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport urgente adelinchiva adelinchiva Buna ziua, luni am programata o plecare in Thailanda si am pasaportul expirat, sunt interesat cat de repede pot obtine un pasaport nou, si ce tip de pasaport? ... (vezi toată discuția)
Eliberarea pasaportului romanesc pentru crds Justitiarul711 Justitiarul711 CRDS, mai exact in Canada, cu ultimul domiciliu in Romania, la Bucuresti, solicita atribuirea de CNP, dupa care doreste eliberarea unui pasaport CRDS. ... (vezi toată discuția)
Pasaport danut50 danut50 buna ziua cum pot schimba pasaportul temporar cu cel cu valabilitate 5 ani daca sunt in alta tara (vezi toată discuția)