avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare sucursala ong in Bulgaria
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare sucursala ong in Bulgaria

Suntem ONG si vrem sa infiintam o sucursala fara personalitate juridica in strainatate Bulgaria de exxemplu. Se poate, sau trebuie sa fie filiala pentru a o putea infiinta pe teritoriul altei tari. Va sa argumentati raspunsul. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:32, 23 Septembrie 2013
Un ONG isi desfasoara o activitate conform prevederilor legale din tara respectiva. Daca este fundatie, este posibil sa beneficieze de Statutul fundatiei europene (recent adoptat de Parlamentul European).
Spre exemplu, OG 26/2000 prevede activitatea persoanelor juridice straine in Romania si procedura de recunoastere a acestora. Nu stiu care este legea in Bulgaria dar ar putea sa fie similar. Din cate stiu eu, ONGurile nu beneficieaza de recunoasterea reciproca ci trebuie sa le fie recunoascuta activitatea in alte tari.
Nu stiu daca am argumenat destul raspunsul :)
Raspunsul la intrebare se afla in legislatia bulgara....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filiale ong international sojourn sojourn Poate un ONG international (european) sa deschida in Romania o filiala cu calitate de persoana juridica, fara a infiinta o noua entitate (asociatie/fundatie)? (vezi toată discuția)
Deschidere sucursala ong BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti in legatura cu deschiderea de catre un ONG a unei sucursale noi in alt judet. Care ar fi procedura de urmat, ce documente ... (vezi toată discuția)
Sediu secundar suciu_diana suciu_diana Buna ziua, deschiderea unei sucursale in alt judet decat cel al sediului ONG-ului, trebuie inregistrata la judecatoria respectiva? De ce acte este nevoie ... (vezi toată discuția)