Detin un card de credit de pe care s-au platit sume de bani pentru unn joc online. Odata am platit o suma pentru cineva pe acest site.
Persoana respectiva (pe care chiar o cred) spune ca acel cont i-a fost spart si probabil asa, cel care a spart contul s-a folosit de datele cardului si a facut platile respective.
Am fost la banca emitenta si am blocat cardul, am facut avize de respingere la plata.
Acum trebuie sa merg la politie.
Ma intereseaza cum se stabileste de pe ce calculator s-a facut o plata online? cum se verifica IP-ul respectiv tinand cont ca s-a folosit contul persoanei respective?
Daca a fost altul, IP-ul nu a fost al lui. IP-ul nu-i tot aia cu contul. IP-ul este alocat de furnizorul de acces la internet si e altul la fiecare abonat.
dar daca persoana careia i-a fost spart contul ... a vandut contul iar celalalt fiind de buna credinta nu a observat faptul ca datele dvs de cont erau acolo iar respectivul cont avea setat ca din luna in luna sau 3/6/12 etc sa se faca debitarea din contul dvs? pt ca anumiti furnizori de jocuri ofera aceasta posibilitate sub forma de abonament.
ar fi trebuit ca dupa ce ati facut plata sa stergeti datele de cont din contul spart.
oricum daca sunteti sigura ca ia fost spart contul furnizorul de jocuri online sigur are ip-urile de unde s-a autentificat persoana care detine in momentul de fata contul.
Am verificat modul in care se pot face plati si nu era optiunea de a face plati recurente, ci trebuie ca de fiecare data sa se scrie numarul cardului si codul cvc.
Oooofff, nu doresc nimanui sa aiba parte de asemenea <<surprize>>.
depuneti plangere la politie ... politia poate cere furnizorului de jocuri online ip-urile corespunzatoare contului in cauza ... urmand ca de aici sa poate afla tara corespunzatoare ip-ului, providerul de internet / abonat si tot asa.
Multumesc frumos, asta voi face in cursul zilei de luni, o plangere la politie, pentru ca o copie de pe aceasta trebuie atasata refuzului la plata depus la banca.