avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxa purtatoare de TVA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxa purtatoare de TVA

Buna ziua, am achizitionat o masina in leasing , la a doua rata ma trezesc pe factura cu taxa de mediu cu TVA.
Este normal ? Eu am sa ma adresez institutiilor.
Ne-am saturat de atata magarie.Ei imi trantesc in fata ca in contract este stipulat nu stiu ce , la art 7 , spune nu stiu ce .Este corect sau nu?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 15:26, 5 Septembrie 2013
Este corect pentru ca ei au achitat taxa in numele dvs., iar firma de leasing este platitoare de TVA este obligata sa refactureze cu TVA. Asta e unul din riscurile unei masini in leasing - orice se factureaza este purtator de TVA.
In legatura cu contractul: daca nu v-a convenit o clauza sau daca nu au dorit sa negocieze, trebuie sa apelati la alta firma. Nimeni nu va obliga sa semnati un contract daca nu doriti aceast lucru sau daca nu va convin clauzele stipulate.
Buna ziua,

Potrivit art.137, alineatul 2 din CF, litera (a), baza de impozitare a tva cuprinde impozitele şi taxele, dacă prin lege nu se prevede altfel, cu excepţia taxei pe valoarea adăugată.

Concluzia este ca societatea de leasing a procedat corect adaugand in cadrul bazei impozabile a TVA, taxa de mediu.

Numai bine
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
CONTABIUM, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva taxa de prima imatriculare buly1976 buly1976 Am achizitionat prin leasing, ca persoana fizica, un autoturism Societatea de leasing mi-a facturat taxa de prima imatriculare la care a adaugat TVA. Cat ... (vezi toată discuția)
Tva taxa locala turkn turkn Am urmatoarea problema:pentru a putea intra in centrul orasului cu o masina de 10 tone,am platit la primarie o taxa,nepurtatoare de tva pentru care primaria ... (vezi toată discuția)
Refacturare taxa acces zona emisa de primarie stelach stelach Buna ziua, O firma platitoare de tva, refactureaza catre un client al sau o taxa de acces zona achitata catre o primarie. Refacturarea este facuta fara tva pe ... (vezi toată discuția)