In februarie am fost sa vizitam un apartament, ne-a placut f. mult, proprietarul nu ne-a instiintat ca are un vecin turbulent, am cumparat apartamentul.
in contractul de v-c. se stipuleaza ca, cumparator garanteaza contra viciilor, cf. art 1695 si 1707 cod civil
dupa cateva zile a inceput calvarul, este un vecin cu grave probleme psihice, care vorbeste foarte tare si porcos in timpul noptii, este aproape imposibil sa adormi X-(
am chemat de cateva ori politia dar vecinul refuza sa accepte intrarea politistilor in ap., (se parea isi cunoaste drepturile) am facut plangere la politie dar nu cred ca avem vreo sansa, si ma gandeam ca singura cale este sa cerem despagubiri conform acelui pasaj din contract:
cumparator garanteaza contra viciilor, cf. art 1695 si 1707 cod civil
Puteti sa sesizati din nou politia,depuneti o plangere si mentionati legea de mai sus,indicand si art:
28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;
Problema este ca daca acest vecin al dvs este bolnav psihiatric,nu i se poate face nimic.
În mod clar, așa cum v-a arătat d-na Joha, situația nu reprezintă vreun motiv de anulare a contractului de vînzare-cumpărare. Insistați în amendarea vecinului.
A primit vreo 4 amenzi, lucru care nu ma incalzeste cu nimic, persoanelor care sunt in spatele vecinului vor plati amenzile si scandalul continua, ce sanse am in tara asta ca sa pot trai decent fara teroarea scandalului?