avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor pentru gestionarea unor informatii clasificate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor pentru gestionarea unor informatii clasificate

Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala acordarea unui spor pentru gestionarea unor informatii nationale clasificate nivelul "secret"unei secretare a unui spital conform HG 585/2002 ?Daca persoana are avizul O.R.N.I.S.S.care ar fi cuantumul sporului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:30, 9 Septembrie 2013
Conducătorul unităţii aprobă listele cu personalul verificat şi avizat pentru lucrul cu informaţiile secrete de stat şi evidenţa deţinătorilor de certificate de securitate şi autorizaţii de acces, pe care le comunică la ORNISS şi la instituţiile abilitate să coordoneze activitatea şi controlul masurilor privitoare la protecţia informaţiilor clasificate, potrivit legii.
Tot conducatorul unitatii informeaza personalul verificat si avizat in ce conditii isi desfasoara activitatea, R.O.F, R.I., inclusiv toate drepturile salariale.
Daca aveti aviz pentru lucru cu informatiile secrete de stat atunci este legal sa primiti spor pentru gestionarea informatiilor daca acest spor este prevazut in grila de salarizare.
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2013
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
@ deli_andra76

Acordarea unor sporuri este legala atata timp cat este prevazuta in c.i.m., in ccm aplicabil, in reg.intern al angajatorului ori intr-un act normativ.

Fiind vorba despre o institutie publica, in general, acordarea de sporuri trebuie sa fie prevazuta intr-un act normativ.
Daca in legea 284/2010 privind salarizarea unitara nu este prevazut un asemenea spor la cap.SANATATE in ce baza se poate acorda un spor? Tot In legea 284/2010 am gasit ca "Personalul din cadrul O.R.N.I.S. care ,potrivit legii, gestioneaza informatii clasificate beneficiaza de un spor de pana la 25%(...)in functie de certificatul/avizul detinut(...)."
Puteti verifica in ccm aplicabil sectorului de activitate Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de arma Danyella_tm Danyella_tm Buna seara, Intrebare : ce se intampla cu sporul de arma ? Cine si in ce conditii il poate primi ? Caz concret - o persoana a lucrat la Corpul Gardienilor ... (vezi toată discuția)
Hg 781 vs hg 585 din 2002 vally62 vally62 Articolul 1 din HG781 / 2002 prevede: “Standardele nationale de protectie a informatiilor clasificate în România, aprobate prin Hotãrârea ... (vezi toată discuția)
Sporuri acordate angajatilor primariei catrina dorian catrina dorian care sunt sporurile cu temei legal de care mai pot beneficia functionarii publici si persoanele contractuale din cadrul unei primarii de comuna? (vezi toată discuția)