avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Schimbare personalitate juridica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Schimbare personalitate juridica

va rog sa ma ajutati cu un raspuns
: sunt medic veterinar
: vreau sa preiau un contract de concesiune
: pe care un medic l-a avut,el fiind organizat ca si PFA persoana fizica autorizata
: impreuna am infiintat o societate comerciala fiind amandoi asociati cu drepturi egale
: MEDICUL VETERINAR a depus o cerere de radiere a cabinetului in care activa CU MENTIUNEA INFIINRARII NOII SOCIETATI COMERCIALE CARE ESTE INREGISTRAT LA REG.COMERTULUI
: din pfa in societate comerciala
: in care SUNT si eu
: toate acestea la colegiul medicilor veterinari
: intre timp el a decedat ,
: eu ramanand singur in firma
: l-am scos din firma inainte sa fie aprobat noul cabinet dar el anuntase schimbul de personalitate juridica la CMV prin cererea depusa

: acum cabinetul vet este aprobat deoarece am depus eu o cerere de infiintare de cabinet in aceeasi societete
: intrebarea este....schimbul de personalitate juridica trebuia aprobat? sau doar instiinatat catre autoritate ,respectiv colegiul medicilor veterinari?
Cel mai recent răspuns: marian_ , utilizator 10:37, 7 Septembrie 2013
Nu se poate transforma o PFA intr-o societate comerciala. Sunt doua entitati distincte, prima fara personalitate juridica iar a doua cu personalitate juridica, fiind reglementate de legi diferite. Cele doua pot insa sa coexiste.
Statutul medicului veterinar
Statutul din 24/10/2010, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 147 din 01/03/2011, al medicului veterinar.

Art. 23. - Medicul veterinar este liber să işi schimbe in orice moment opţiunea pentru una dintre formele de exercitare a profesiei prevăzute de Legea nr. 160/1998, republicată, cu modificările ulterioare, şi de prezentul statut.
Art. 26. - Medicul veterinar poate schimba oricand forma de organizare a profesiei, cu inştiinţarea autorităţii care a aprobat infiinţarea şi inregistrarea cabinetului medical veterinar.
Art. 28. - (1) Controlul privind infiinţarea, organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale veterinare, indiferent de forma de organizare, se exercită de către Colegiul Medicilor Veterinari.

cand se considera schimbul de organizare juridica a medicului veterinar adica forma de organizare?doar instiintand autoritatea care a aprobat cabinetul veterinar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl si/sau cabinet medical individual oms oms Buna ziua. Numele meu este Marius, sunt medic veterinar, nou pe acest forum si sunt in urmatoarea situatie: sunt asociat unic la un SRL cu cod CAEN 7500 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ca pfi raduiulian raduiulian Buna ziua, Sunt medic veterinar si cercetator. As dori sa devin independent pentru a presta servicii de consultanta si profesionale. Pot sa ma inregistrez ... (vezi toată discuția)
Cmvi cu autorizatie de functionare? ancabrana1984 ancabrana1984 Buna ziua, de curand mi-am inregistrat un cabinet medical veterinar individual, doresc sa aflu daca este necesar autorizatie de functionare vizata de ... (vezi toată discuția)