avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema. De curand tatal meu a decedat mostenitori fiind sotia lui, eu si fratele meu. Imobilul ramas in urma tatalui nostru a fost achizitionat in timpul vietii mamei noastre fiind achitat 68%, facandu-se succesiunea dupa decesul mamei 1/2 plus 1/3 tata si fratele 3/4 eu renuntand in favoarea fratelui. Tata s-a recasatorit dupa 1 an de zile continuand plata imobilului (sotia neavand venituri dar are o proprietate cu teren cultivabil pe care tot tata a sustinut-o aducandu-i imbunatatiri). Stiu ca noi nu avem nici un drept pt. aceasta dar pentru imobilul ramas din timpul casatoriei cu mama noastra, care sunt cotele ce ne revin? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:40, 10 Septembrie 2013
Din ce a avut tata la data decesului, sotia mosteneste 1/4, iar copiii lui vor imparti egal 3/4. Mergeti la notar pentru dezbaterea succesiunii, daca nu va intelegeti amiabil, veti ajunge la proces in instanta.
Va multumesc pentru raspuns. Ca sa stiu daca inteleg bine, chiar daca restul ratelor au fost platite in timpul celei de-a doua casatorii asta nu inseamna ca sotia tatalui are cota sa de 1/2 plus 1/4 de la tata? Intrebarea aceasta o pun pt. ca mi s-a sugerat de catre ea ca ar ar drept si la 1/2 ca parte propie. Multumiri din suflet
Nu, ea mosteneste 1/4. Are un drept de creanta insa cum dovedeste ca a participat la plata ratelor ? In caz ca vrea o suma mai mare si nu ajungeti la intelegere, ajungeti in instanta.
Cine vrea casa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Cota-parte mostenire Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Un copil din flori pastreaza numele tatalui natural, dar este crescut de mama si tatal vitreg, impreuna cu alti doi frati. Dupa decesul tatalui ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua . daca in urma decedatului au ramas ca mostenitori sotia supravietuitoare si o sora infiata doar de tatal decedatului (mama decedatului fiind ... (vezi toată discuția)