avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare linistea publica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare linistea publica

Buna ziua,
Casa in care locuiesc se invecineaza cu o scoala, care este acum "privatizata" de turci si au amenajat un teren de sport chiar langa curtea mea, distanta de la gard la casa este foarte mica max. 2m.
Incepand de dimineata de la ora 7:30 pana seara la ora 18 pe terenul de sport este mult zgomot de la copii cat si de la un profesor de sport care fluiera ca apucatul.
Partea cea mai derajanta este ca uneori exista activitate si sambata si duminica in special dupa orele 13 cand imi dorm copii, sau dimineata devreme.(copii fiind ai angajatiilor turci)
Va rog sa-mi spuneti daca se poate face ceva in aceasta priviinta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sorin88 , utilizator 17:49, 4 Ianuarie 2010
Faceti o reclamatie scrisa la Politie.
Probabil ca scoala are un anume program si deci si-l desfasoara intre anumite ore.Nu prea ar fi motive de sesizare.Incercati sa discutati si sa cadeti la un acord cu conducerea scolii.Daca prin activitatea sa scoala tulbura linistea publica puteti sesiza organele sectiei de politie competente teritorial.Dar sansele de rezolvare a problemei sunt infime.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Am si eu o problema... stau la bloc si in fata geamului meu e o strada inchisa care se termina cu o parcare. In spatele blocului este parc frumos facut cu teren de bachet si chiar e frumos acolo. Cu toate astea, parintii nesimtiti isi tin copilasii tot pe strada, adica fix in fata geamului meu. Copii zbiara, urla fara nici o jena de dimineata pana seara, iar cand vine cate o masina, lucru care se intampla cam la 15 min maxim incepe corul: "Masina!!!" tipa toti copilasii in cor. Si daca nu e suficient mai tipa si desteptii de parinti cat sa se auda pe o arie de 2 km: "Ba, vezi ca vine masina!!! Masina Andrei, nu auzi!". Problema mea este ca am incercat sa vb dragut cu ei si sa ii rog sa isi mute odraslele in spatele blocului pentru ca eu nu mai pot invata si nu mai pot face nimic din cauza lor, iar ei mi-au spus prietenos: "Doamna, traiti intr-un glob de sticla?" Este vreo lege care totusi ii pedepseste pe oamenii astia ca isi tin copii sa se joace in mijlocul strazii cand la mai putin de 1 km sunt 4 parcuri? Sau un program pt liniste? Adica... daca chem politia rezolv ceva sau rezolv doar sa-mi sparga vecinii geamurile ca la cat de rafinati i-am vazut nu m-ar mira sa se ajunga si aici!
Sper sa-mi raspunda cineva.
Multumesc mult
Valabil si pt yo3 si pt teooo.

Cu "politia" nu se va rezolva nimic, mai mult decat sigur – nu vor aplica amenzi.
Poate ar fi o idee sa discutati cu politistul de proximitate din zona –aflati cine este acesta la sectia de politie de care apartine strada dv. Acesti politisti – daca mai sunt in ”functiune” (ca multe s-au mai schimbat anul acesta) au rolul de a media eventuale neintelegeri intre cetateni. Va poate sfatui sau vine la fatza locului... Ar trebui sa vina...

Sau, puteti trimite un e-mail catre politiaromana (adresa de mail o gasiti pe site-ul respectiv) – sau trimiteti mail direct la sectia de politie de care apartineti – si sa intrebati care ar fi rezolvarea in asemenea situatii. Regula este ca primiti raspuns la e-mail.
Multumesc mult pentru sfat. Am sa incerc sa vad ce se rezolva.

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice Eduardito Eduardito As dori sa stiu daca pot suna la urgente pentru a sesiza tulburarea linistii publice si daca cei reclamati vor afla datele mele de contact,am un vecin care ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)
Locatar care pune muzica la nivel maxim gamezcdr gamezcdr Am in bloc un copil prost si necivilizat de vreo 18-19 ani (foarte multi de varsta asta au luat-o razna), parintii maimute din Africa, care de 4 ani pune ... (vezi toată discuția)