avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Care este ordinea la executarea silita ptr un credit ...
Discuție deschisă în Executare silită

Care este ordinea la executarea silita ptr un credit ipotecar neachitat , vanzarea imobilului , si apoi poprire pe venituri, vanzare bunuri mobile?

In 2008 am cumparat un apartament.cu ajutorul a 2 contracte de credit oferite de aceeasi banca :un contract de credit ipotecar si un contract de facilitate de credit si garantie reala mobiliara

In 2011 am devenit somer si nu am mai platit ratele la cele 2 credite.Dupa un an mi-am gasit serviciu , dar cu un salariu mai mic decat cel in baza caruia obtinusem creditarea.

Am facut eforturi ptr recuperarea restantelor, dar nu am reusit.

Am fost executat silit de catre banca.Ambele credite sunt garantate cu apartamentul cumparat.
In contractul de facilitate de credit si garantie reala mobiliara,la art 7 Garantii, banca stipuleaza :"garantie reala mobiliara, fara deposedare asupra venitului net lunar al Imprumutatului pana la concurenta a o treime din salariu sau alte venituri periodice realizate din munca"

Ce trebuie sa inteleg din acest paragraf? Anume ca acel contract de facilitate de credit ( cei 10.000 euro} acordati in plus , in afara creditului ipotecar au ca si garantie tot o ipoteca asupra casei cumparate si ca nu se vor pune popriri salariale in caz de neplata a creditului?

Acum ma aflu in situatia ca deja mi s-a pus poprire pe o treime din salariu si s-a facut si primul virament bancar catre executor

In ceea ce priveste executarea garantiei mobiliare adica vanzarea casei la licitatiei , aici lucrurile se afla in faza incipienta , in sensul ca astazi am primit somatia de a restitui datoria celor 2 credite in 15 zile, in caz contrar demarandu-se procedurile de realizare a publicatiei de vanzare ptr casa.

Intrebare

Este corect sa se puna poprire salariala inainte de vanzarea la licitatie a casei, dat fiind ca ambele credite au garantie reala imobiliara?
Creditorul are posibilitatea de a alege sub ce forma va face executarea silita ,nu exista o rdine de preferinta . Fiind siguri ca poprirea merge mai repede au incepout cu aceasta dupa care va continua executarea silita pe imobil. Probabil ca penalitatile , creanta si dobanzile depasesc valoarea imobilului i , mai ales ca se va vinde sub pret imobilul cu reducere mare si se va mentine si poprirea . atata timp cat veti avea un loc de munca.,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi scos la licitatie un imobil, simultan, de catre 2 banci? mihai1667 mihai1667 Ma aflu intr-o situatie ff. delicata. Sunt executat silit de catre 2 banci. - Banca X m-a executat ptr 2 contracte de credit, unul ipotecar si altul ... (vezi toată discuția)
Aviz de patrundere in imobil danalex1971 danalex1971 Sunt executat silit decatre o banca ptr restante intr-un credit ipotecar. Executorul desemnat de catre banca a obtinut [b]3 incheieri ptr incuviintarea ... (vezi toată discuția)
Poprire si ipoteca pe cont curent baloghjoe baloghjoe Buna ziua. Intrebarea mea ar fii : Daca se poate incasa de catre o institutie de credit rata lunara pentru credit in CONTUL CURENT, daca este instintat ... (vezi toată discuția)