avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu de baza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu de baza

Sunt referent principal( functionar public) intr o institutie publica. Intrebarea ar fi, care este salariu de baza corect? Pentru ca eu am salariu de baza 747 si salariu de baza in cuantum 1089. De la serviciul personal nu ma poate lamuri nimeni. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dana7711 , utilizator 17:55, 10 Septembrie 2013
Aici este o discutie controversata care a mai fost dezbatuta pe acest forum. Exista o lege in care scrie ca anumite sporuri in sistemul bugetar intra in salariul de baza. Personal cred ca ar trebui respectata HG 23/2013 (o gasiti aici: www.avocatnet.ro/content/art... .
Asta inseamna ca salariul de baza chiar si in sistemul bugetar nu poate fi mai mic de 800 de ron incepand cu 1 iulie 2013.
Cum aveti doua salarii de baza? Dati-ne mai multe detalii despre situatia dvs.
E problema cu salariul de baza mai mic de 800 de ron dar cu sporuri incluse in salariul de baza ajunge la 1089. Asa fac toate institutiile bugetare. Includ sporul de vechime (am impresia) in salariul de baza.

Completare: Temeiul legal ART.30 Legea 330/2009 salarizarea unitara a personalului din sectorul bugetar .

Asa este , dar cred ca trebuia precizat ca al doilea salriu include si sporurile - parerea mea.
salariu de baza in cuantum cuprinde 2 sporuri :- conditii grele si toxicitate
-pericol deosebit.
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
dana7711, utilizator

Alte discuții în legătură

Aplicare salariu de baza minim brut in institutiile publice avand personal bugetar Jz61 Jz61 As vrea sa ma indrumati, cum se aplica salariul de baza minim brut pe tara, in institutiile publice.Am citit mai multe comentarii in aceasta privinta, parerile ... (vezi toată discuția)
Vechime inclusa in salariu? cameliasndlsc cameliasndlsc Buna ziua, sunt detasata de ceva timp de la o firma privata in sectorul bugetar. In contractul pe care l-am semnat cu firma privata nu sunt trecute ... (vezi toată discuția)
Sporul de toxicitate in domeniul protectiei mediului din sistemul bugetar ContSters112148 ContSters112148 Lucrez intr-un laborator chimic unde manipulez si operez cu substante toxice. Odata cu anularea tuturor sporurilor din sistemul bugetar au sistat si acest ... (vezi toată discuția)