Legea va putea fi foarte mult intaziata in conditiile in care se vor face cereri de adoptie.
Apoi cel care a facut poate renunta la adoptie si sa faca cererea o alta persoana si tot asa.
In acest fel vor fi obligati sa tina in viata cainii comunitari.
Ideea este sa nu fie ucisi pe nedrept...
Mai este curios si aspectul legat de hotararea Curtii Constitutionale deoarece noile prevederi legale nu par sa fie constitutionale.
Se pot invoca si exceptii de neconstitutionalitate de catre persoanele fizice sau juridice.Presupun ca au avocati care sa stie cum sa procedeze...
O lege nedreapta poate fi foarte greu de aplicat...
Referendum NU, lege data DA, instigare la ura la nivel mare. Mie imi miroase a altceva....
Ca la final cainii nevinovati vor ajunge sa moara in chinuri cumplite si in sensul asta sa nu credeti teoria eutanasierii = a adormirii cu Cyclon B care se evapora in acid cianhidric ca la Auschwitz! Moarte usoara, un fel de parfum de narcise fata de ce va urma acum in Romania cu aceste suflete amarate si fara vina! Si mi-a fugit gandul la Auschwitz zilele astea tocmai pentru ca ceea ce vad in jurul meu are un iz de genocid.
Si deja a inceput poporul roman sa isi dea arama pe fata, doar de un imbold mic pe care edilii l-au dat fix acolo unde trebuia si fix atat cat trebuia au avut nevoie.
Pastilele cu FURADAN sunt plantate in parcuri si astazi in fata mea, intr-un parc din Capitala, la locul de joaca al copiiilor au venit doi caini comunitari cu un carnat in gura din care mancasera si pe care l-au lasat acolo, prabusindu-se langa el si ei.
"Justitiarii", dupa orele 12:00 ies in tromba pe strazile capitalei sa calce cu sete de razbunare (ma intreb ....a cui?!) cainii, altii le dau foc de vii ...si lista ororilor poate continua.
Tocmai bine a venit legea asta pe care fiecare o interpreteaza in nume personal si fiecare isi face legea lui de ucidere a maidanezilor!
Recunosc, incep sa ma tem sa mai ies din casa cu al meu copil dupa orele 20:00 deoarece incep sa ma tem din ce in ce mai mult de.........oameni si de ce sunt in stare sa faca!
Cainii comunitari deja nu reprezinta nici 1% din temerile mele; nu ca ar fi reprezentat vreodata si culmea este ca nu am fost niciodata muscata de ei cu toate ca am trait si am mers poate pe ac. strazi pe care si multi dintre dvs, haituiti si muscati de ei, ati mers.
Cata dreptatea aveti distinse dle avocat,dar ...chiar credeti ca autoritatea in drept se va complica sa se implice in clarificarea aceastui demers politic care a generat manifestari pe fond emotional intre doua tabere,cand deja autoritatea se balbaie si nu stie cum sa solutioneze si sa individualizeze corect responsabilitatea decesului minorului ?
Nimeni nu contesta vinovatia patrupedelor
Dar oare apartinatorii minorului nu detin nici o responsabilitate a urmari minorul in spatiu public?
Oare bunica care a iesit cu minorii nu are nici o responsabilitate pentru ca pe parcursul a peste o ora nu a constatat disparitia minorilor din raza ei vizuala,sa se intereseze ca au ajuns in alta zona ,cu risc
In alte cazuri cand minorul a cazut in fantana sau hasnaua din curte,sau a disparut din curte imediat este angajata responsabilitatea familiei,eventual se dispun sanctiuni impotriva parintilor
Tot asa minorii puteau ajunge in aproprietarea drumului public cu trafic rutier
Exterminarea patrupedelor nu a facut nici in trecut obiectul analizei autoritatilor in drept,mai putin acestea se vor implica in actuala redingolada de opinii-cand exista ura declarata impotriva masei canine
Chiar deja exista pronuntate hotarari ale parlamentului,ale consiliului general-care chiar daca nu au ajuns sa fie promulgate ,sa fie publicate in monitorul oficial,teritorial au permis deja exterminarea in principal a exemplarelor blande care sunt cel mai usor de ridicat atat de hingheri cat si catre aceia care inteleg sa contribuie personal prin mijloace barbare, in locuri publice la exterminarea lor
Saptamana trecuta din parcarea unui hipermarket din capitala au fost ridicati toti cainii-prima comanda a fost cu succes indeplinita !
Dar,deja au aparut alti caini
Este un spectacol lipsit de responsabilitate sa constati ca angajatii firmelor de paza nu raspund in cazul evenimentelor rutiere petrecute in spatiul privat al hypermarketului,pentru ca alearga printre masini sa prinda patrupedele,exemplarele mici exterminandu-le si aruncandu-le in containerele de gunoi de pe stalpii din parcare
Aceste realitati nu mai intra in sfera de interes a autoritatilor in drept sa respecte si sa aplice unitar legea...
Va fi o toamna grea,rea si sigur ultima pentru o masa de patrupede care nu sunt ele vinovate ca au ajuns in strada,ca sunt infometate,ca sunt batute si schingiute de catre exemplarul cel mai evoluat al speciei animale,dar care isi aroga dreptul dupa bunul plac sa dispuna masuri rapide si extreme dar care se vor dovedi ineficiente - numai pentru a solutiona pentru moment o lacuna legislativa pe care a generat-o si a tergiversat-o pe parcursul a 23 de ani