avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permis suspendat - deja o condamnare, un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permis suspendat - deja o condamnare, un nou dosar

Mi i s a retinut permisul pentru ca am trecut pe culoare roshie. In intervalul de 1 luna am fost oprit dinou si mi i s a facut dosar penal si am primit 1 an cu suspendare.

In intervalul pedepsei de 1 an cu suspendare printr o circumstanta aiurea si pristia mea: pe care o regret .... m a oprit dinou si mi i s a facut alt dosar dinou. Nu prea ma pricep cu articole pentru ca nu am avut de a face cu politia in acest sens. Pedeapsa imi expira acum in octombrie dar cum ziceam anul asta in ianuarie am fost oprit dinou si alt dosar. De atunci nu mai conduc si chiar daca nu o sa mai conduc o perioada mai mare m ar interesa ce as putea sa fac sa nu iau cu executare si cum as putea sa abordez situatia CRITICA ( din prostia mea). La ultimul dosar nu am dat nici o declaratie . Si urmeaza sa merg la politie sa dau una...
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:52, 12 Septembrie 2013
Nene, mata ai avut un termen de incercare de 3 ani. Durata suspendarii conditionate constituie termen de incercare pentru condamnat si se compune din cuantumul pedepsei inchisorii aplicate, la care se adauga un interval de 2 ani (1an in cazul pedepsei cu amenda). Termenul curge de la data cand hotararea de suspendare a ramas definitiva. Revocarea masurii suspendarii conditionate poate fi luata, tot de instanta de judecata, daca cel condamnat a savarsit din nou o infractiune, in termenul de incercare, sau acesta nu si-a indeplinit, in acelasi termen, obligatiile civile stabilite prin hotararea de condamnare.
Acum astept eu parerea matale, ce zici?
Se va proceda la revocarea beneficiului suspendarii conditionate, intrucat, in interiorul termenului de incercare, dumneavoastra ati savarsit o alta infractiune, intentionata.

Infractiunea trebuie sa fie savarsita si descoperita in timpul termenului de incercare.

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei

Art. 83 din Codul penal.

Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.

Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.

Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, se poate aplica suspendarea condiţionată a executării pedepsei chiar dacă infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendări.

La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.

Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune-alcool animacikaa animacikaa daca sunt in termen de incercare (condamnat pt inselaciune) si in perioada de incercare sunt prins conducand masina in stare de ebrietate voi fi condamnat ca ... (vezi toată discuția)
Procedura danamatea danamatea va rog sa-mi raspunda si mie cineva la urmatoarea problema:X este condamnat la inchisoare cu suspendare un an,monent in care era in termenul de incercare pt o ... (vezi toată discuția)
Recurs - explicatie sentinta geo-vem geo-vem Dispus rejudecarea Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate cererile formulate de recurentul parte vătămată şi civilă M.N. şi recurentul inculpat D.S ... (vezi toată discuția)