avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interpretare dispozitiv - cu executare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Interpretare dispozitiv - cu executare?

9.Condamna pe inc , fiul lui Mihai si Dorina, nasc la 18.03.1988 in Zalau, cetatean roman,studii 9 clase, necasatorit, muncitor, dom in ... la pedeapsa inchisorii de 2 ani pt comiterea infr de furt calificat, prev de art 208 al 1, 209 al 1 lit a,g, i Cp, cu aplic art 41 al2 si 99 si urm Cp. În baza art 865 Cp anuleaza suspendarea exec ped rezultanta de 1 an inchisoare sub supraveghere, aplicata prin sp nr 333/10.05.2006 a Judec Zalau, o descontopeste si repune ped in individualitatea lor, 1 an si 3 luni, pe care le contopeste cu prezenta de 2 ani, aplicind in final 2 ani inchisoare. Cf art 865 al 2 Cp dispune suspendarea executarii ped rezultante de 2 ani sub supraveghere, pe durata unui termen de incercare de 4ani, calculat de la data raminerii def a sp nr 333/10.05.2006 a Judec Zalau, si atrage atentia inc asupra prev art 864 Cp. Conf art 71 al 5 Cp pe durata suspendarii exec ped principale se suspenda si exec ped accesorii constind in interzicerea dr-lor prev de art 64 lit a, b Cp. Supravegherea se va efectua de Serviciul Probatiune al Trib cu obligatia pt inc cf art 863 Cp de a se prezenta la acest serviciu la datele ce se vor fixa ulterior si cu interdictia de a mai intra in legatura cu inc-tii din prezenta cauza. Am facut prostia de a ma urca baut la volan valorile alcoolului in sange 1,00 si 0,90 . Intrebarea mea este voi primi sentinta cu executare sau se poate primi o sentinta cu suspendare in cazul mentionat mai sus? . Rog un raspuns urgent si de la cineva care chiar are de-a face cu asa ceva . Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: s3s3 , utilizator 09:28, 18 Septembrie 2013
Dacă ați săvârșit o nouă infracțiune în termenul de încercare, se va revoca beneficiul suspendării executării pedepsei și veți executa în întregime pedeapsa, în penitenciar.Pedeapsa pentru noua infracțiune nu se contopește cu pedeapsa a cărei suspendare se revocă.
Da asta am inteles ... dar in acest caz prezentat mai sus cum se calculeaza la mine ? Noua infractiune fiind pe data de 01.03.2013 este vreo sansa sa scap fara executare ?
Dacă prima condamnare a avut loc în 2006 , se pare că termenul de încercare s-a împlinit .Verificați dacă ați fost reabilitat de drept, solicitând un certificat de cazier judiciar .Dacă încă figurați cu condamnarea, va trebui să vă adresați instanței pentru a se constata intervenirea reabilitării de drept.Dacă sunteți reabilitat, pentru noua infracțiune nu se va reține și starea de recidivă, ceea ce vă avantajează. Dacă nu veți primi o pedeapsă care să depășească 3 ani, ați putea beneficia de suspendarea executării pedepsei.
Multumesc foarte mult pentru raspunsul dat . Foarte bune raspunsuri. Eu ma incadrez aici ? Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept în cazul condamnării la amendă sau la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit nicio altă infracţiune. Sau aici ?Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţa judecătorească:

a) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de un an până la 5 ani, după trecerea unui termen de 4 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
Nu, dvs. vă încadrați aici:

Art. 86 ^ 6 cod penal:

Reabilitarea în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere

Dacă cel condamnat nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării executării pedepsei în baza art. 864, el este reabilitat de drept.


Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept Adrian-3G Adrian-3G Buna ziua! In anul 2014 am primit o pedeapsa cu suspendare de 2 ani de 6 luni si 5 ani termen de incercare, in martie 2019 se implineste termenul si as dorii ... (vezi toată discuția)
Suspendare supraveghere perioada ? mariusgl11 mariusgl11 decizie penala 2012 decembrie 07.03.2012 Ora estimata: Complet: C16F Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: I. În baza art. 7 alin. 1 rap. la art. ... (vezi toată discuția)
Dosar penal cu suspendare octapesik octapesik Daca un conducator auto este detectat cu alcoolemie in sange in valoare de 1.85,ce i se intampla in cazul in care primeste dosar penal cu suspendare? (vezi toată discuția)