avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plati catre CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plati catre CAS

Salutare ,

Am o mare problema si nu pot gasi nici o explicatie din partea autoritatilor si cer aici ajutorul.

Vreau sa inchei contracte " conventie civila " unui grup de oameni.
Acestia vor lucra o singura ora si vor fi remunerati cu suma de 5,00 lei BRUT . ( 4,77 lei BRUT minimul stabilit de guvern pentru plata unei ore
Conventia civila prevede plata taxelor catre : CAS 10,5 % si CASS 5,5%
In momentul in care completez declaratia 112 toate valorile imi sunt rotunjite automat dupa cum urmeaza : 0.01 lei - 0.99 lei se rotunjeste la 1,00 lei iar de la 1,01 lei - 1,49 lei se rotunjeste la 1,00 lei ,iar in cazul 1,50 lei - 1,99 lei se rotnjeste la 2,00 lei .

In cazul meu contributia pentru o persoana este rotunjita la 1 leu ( abuziv din punctul meu de vedere ) iar Intrebarea mea este cum vor proceda cei de la CAS sa vireze 4 % spre pensii private pilon II ?

Recunosc ca este un caz foarte rar intalnit si nu pun aceasta intrebare de curiozitate , chiar am nevoie de un raspuns.

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii felicia2010 felicia2010 Prestez o activitate in mod sporadic pentru care am un venit de 300 lei. Ce fel de contract trebuie sa imi incheie unitatea ,ce contributii-impozit trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor plata prestare servicii ursuletroz ursuletroz Buna ziua, Vreau sa inchei un contract de prestare servicii , iar onorariul pe care vreau sa il primesc este de 1600 ron Vreau sa stiu, la rubrica ... (vezi toată discuția)
Conventii civile mihaelahory mihaelahory In cazul realizarii de venituri rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor încheiate potrivit Codului ... (vezi toată discuția)