avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Prestez o activitate in mod sporadic pentru care am un venit de 300 lei. Ce fel de contract trebuie sa imi incheie unitatea ,ce contributii-impozit trebuie sa platesc atat eu cat si unitatea ? Din ce am inteles din 300 de lei trebuie sa platesc 16 % impozit= 48 lei ,10,5 % = 32 lei ,0,5 % = 2 lei ,5,5 % = 17 lei ,deci in total = 99 lei si imi raman net de incasat = 201 lei asta pentru mine dar si unitatea trebuie sa achite niste cote ,din cate am inteles 20,8 %,0,50%,5,20 %,0,85 % si nu mai stiu deci aproape 30 % - inca 90 lei ,pe care le achita tot din ce strange adica din 300 lei iar mie imi raman dupa ce prestez aceasta activitate in jur de 110 lei.E corect ? Va rog sa ma lamuriti daca e conform legii si carei legi ,hotarari,ordonante etc....Multumesc .
Cel mai recent răspuns: felicia2010 , utilizator 11:20, 19 Noiembrie 2011
Activitatea pe care o prestati este in baza unui contract de munca?
Daca da, contributiile individuale le suportati dumneavoastra, iar contributiile angajatorului le suporta firma (nu din suma care va este datorata dumneavoastra).
Contributiile angajatului sunt:
-impozit 16% din venitul impozabil (venitul realizat - deducerile personale)
-pensie 10,5%
-sanatate 5,5%
-somaj 0,5%
Da ,am incheiat conventie civila. Banii sunt incasati de la cei care la prestestez activitatea ocazional .Toti banii incasati sunt 300 lei ron.Atat. Unitatea nu are mai multi bani.Ce trebuie sa platesc eu si ce trebuie sa plateasca unitatea......?? E corect conventie civila..?
la conventia civila dvs. trebuie sa platiti toate taxele.si trebuie sa fiti si PFA
Adica si contributiile angajatului si cele ale angajatorului ? Raman cu aproape 110 lei....!!!! Si mai trebuie sa platesc sa fac si PFA ?? Pentru 300 lei ron ...si asta cand si cand.....???
Va rog lamuriti-ma......pana acum ...bine in urma cu 1 an..plateam numai impozit si atat....Ce s-a schimbat atat ? Va rog...
Referitor la Contributiile in cazul conventiilor civile 2011 poate va lamureste acest link
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Ce contract mi recomandati pentru colaborarea cu o persoana fizica? alina69 alina69 Ce imi recomandati in afara de CIM pentru colaborarea unui cabinet medical individual cu o persoana , 2-3 ore zilnic, pentru programari si putin secretariat? ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Conventii civile mihaelahory mihaelahory In cazul realizarii de venituri rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor încheiate potrivit Codului ... (vezi toată discuția)