avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA paste fainoase
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA paste fainoase

revin cu o intrebare in legatura cu tva la paste fainoase, cumparam faina cu 9% si vindem produsul finit adica pastele cu 24% e corect????
Daca pana la 01.09 deduceam 24% tva platit furnizorului, acum deduc 9% ????
Poate cineva sa ma lamureasca concret ce se intampla cu cei 15% diferenta pana la 24%.
Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: cristinasova , utilizator 16:21, 12 Septembrie 2013
Buna ziua,

Cota redusa se aplica doar pentru toate sortimentele de pâine, precum şi următoarele specialităţi de panificaţie: cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluţe şi împletituri, care se încadrează în grupa produse de brutărie la codul CAEN/CPSA 1071;, asa cum este precizat la art.140, alineatul 2, litera g, punctul 1 din CF. Intelege de aici ca nu se aplica pentru produsele specificate de dvs. Veti vinde astfel produsele cu cota de 24%.

Diferenta dintre cotele respective se recupereaza de la client si se vireaza la bugetul de stat. Teoretic nu va afecteaza deoarece la furnizor platiti mai putin si deduceti mai putin, iar de la client colectati mai mult. La stat virati numai diferenta.

Numai bine
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare tva 9% silviu7925 silviu7925 vreau sa stiu daca pentru cozonaci umpluti ,paleuri glazurate ,saleuri, fursecuri ,se aplica tva 9% (vezi toată discuția)
Aplicare reducere tva la paine sanducatanas sanducatanas Am o societate comerciala -SRL- in care produc paine si produse de panificatie.Doresc sa stiu daca TVA de 9% se aplica si la cozonac si la batoane intrucat ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva 9% la faina alba soricanicoleta soricanicoleta intr-un magazin alimentar , comertul cu amanuntul cat este tva-ul la faina 24% sau 9%? (vezi toată discuția)