avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare in munca

Buna ziua. Sunt absolventa a Liceului Pedagogic cu o vechime in invatamant de 20 de ani si in prezent incadrata ca invatatoare. In iulie 2013 am absolvit Facultatea de drept si as dori sa stiu cum voi fi incadrata din 1 septembrie 2013, ca institutor sau ca profesor pentru invatamantul scolar? Va pun aceasta intrebare pentru ca am primit raspunsuri contradictorii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:51, 16 Octombrie 2013
Ordonanţa de urgenţă 92 din 18 decembrie 2012 (OUG 92/2012) privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului şi cercetării, precum şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute în hotărâri judecătoreşti devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2013
CAPITOLUL I
Masuri in domeniul invatamantului si cercetarii

...
Art. IV
Absolvenţilor liceelor pedagogice, filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător/educatoare, ai şcolilor postliceale pedagogice, ai colegiilor universitare de institutori sau ai altor şcoli echivalente, încadrati în învăţământul preşcolar şi primar, li se recunoaşte îndeplinită condiţia pentru ocuparea funcţiilor didactice de profesor pentru învăţământul preşcolar, respectiv profesor pentru învăţământul primar, de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pe baza diplomei de licenţă.

In baza acestui act normativ, nu ati fi incadrata profesor, intrucat aceasta OUG este aplicabila situatiilor aparute in intervalul de timp cuprins intre intrarea in vigoare a LEN si prezenta Ordonanta, dv. obtinand licenta in iunie 2013,
Se va reglementa si situatia dv.; inteleg ca se va depune o sesizare privind exceptia de neconstitutionalitate a art. 248 (4).
Pentru a fin incadrata ca institutor ar trebui sa aveti terminat colegiul pedagogic (SSD-stud sup de scurt durata).
Pentru a fi profesor in invatamant primar ar trebui sa aveti studii superioare de lunga durata in domeniul pedagogic.

Consultati Adresa MECTS de la "documente". Sper sa va fie de ajutor.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
Aveti incadrare de institutor. Asta e, deocamdata.
Dar am citit ordonanta nr 92 din 2012, iar acolo in articolul 4 se prevede posibilitatea incadrarii in functia de profesor pentru invatamantul primar pe baza diplomei de licenta,nu se specifica in ce domeniu,a celor care au la baza Liceul Pedagogic, ca o masura de nediscriminare pentru cei care aveau calitatea de student in anul 2011, cand a intrat in vigoare legea educatiei nationale.Daca puteti sa ma lamuriti. Multumesc.
Se refera la cei care au obtinut licenta pana la data intrarii in vigoare a ordonantei. Licentele obtinute dupa intrarea in vigoare a ordonantei nu intra sub incidenta ei.
Trebuie sa apara vreo ordonanta sau vreun ordin de ministru care sa reglementeze si situatiile noi, respectiv sa acopere intervalul de timp dintre intrarea in vigoare a L1/2011 si o perioada de 3-4 ani.

Alte discuții în legătură

Oug 92 din 2012 marry_01 marry_01 OUG Nr.92 din 18.12.2012 privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului şi cercetării, precum şi în ceea ce priveşte plata sumelor ... (vezi toată discuția)
Incadrare invatamant anastasia14 anastasia14 Buna ziua, Am absolvit un liceu teoretic, apoi Colegiul de institutori in anul 1999. In anul 2000 am continuat studiile la Facultatea de Litere, specializarea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt învățătoare , gr 1, titular cu o vechime ... Anielasal Anielasal Bună ziua! Sunt învățătoare , gr 1, titular cu o vechime de 30 în sistemul de învățământ. Am absolvit în iulie 2023 Facultatea de Comunicare și ... (vezi toată discuția)