avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie conform instructiuni POS CCE
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie conform instructiuni POS CCE

Buna ziua,

Exista urmatoarea situatie. Trebuie facuta o procedura de achizitie prin "cerere de oferta" dupa instructiunile anexate la ghidul solicitantului.

In cazul de fata trebuie publicat un ununt de intentie intr-un ziar local/national si trebuie transmisa invitatie de participare catre minim 3 operatori economici.
Pentru a intra in posesia documentatiei de atribuire, posibilii ofertanti trebuie sa faca o solicitare in acest sens.
Pot prevede in anuntul de intentie si in documentatia de atribuire ca vor fi acceptatie la procedura numai ofertele depuse de operatorii care au solicitat documentatia?

Cum in instructiuni sunt foarte putine prevederi, acolo unde consider pot aplica OUG 34?

De exemplu: garantia de participare, de buna executie, caile de atac .....

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: creatza_70 , utilizator 12:31, 16 Septembrie 2013
Acolo unde nu sunt reglementari este bine sa aplicati varianta cea mai permisiva. Eu nu as respinge un ofertant pe considerentul ca nu a cumparat documentatia, poate avea oferta cea mai buna.
Daca aplicati prevederi din OUG 34, unde nu sunt reglementari nu cred sa fie problema, cu conditia sa nu le aplicati abuziv.
OK!

Nu e vorba de cumparat, pur si simplu intra in posesia ei in urma unei solicitari. Pana la urma, accesul la documentatia il are oricine.
Ma gandeam ca macar atat sa faca si ei, Sa ceara documentatia in nume propriu nu sa puna un alt operatolr economic sa faca asta, pentru ca ar denota neseriozitate si, eventual, ceva de ascuns.

Aplic prevederile oug 34 avand in vedere respectarea tuturor principiilor precum si cele din Ordinul ANRMAP 509.
Mai am o intrebare:
La Organismul competent pentru caile de atac trec numai CNSC?

Multumesc.
1.Am vazut si proceduri dupa alte norme unde se impunea trimiterea de scrisori de intentie, pentru a participa.

La modul general, respingerea depunerii unei oferte intr-o licitatie pe simplul motiv ca nu a solicitat documentatia inainte, in conditiile in care nu este impusa de vreo norma anume, nu este sustinuta de nici un temei legal ,si ca urmare este supusa riscului de a prejudicia procedura nejustificat prin reluare, contestare si chiar anulare.
Nu vad de ce trebuie neaparat sa va faceti de lucru.

2. Numai CNSC, daca vorbim de OUG 34.
Atunci sa solicit transmiterea scrisorii de intentie?

Achizitorul doreste sa participe la procedura numai cei care au solicitat documentatia si trebuie s-o fac legal. :)

Alte discuții în legătură

Decizie cnsc irinastnciu irinastnciu In urma unei contestatii la documentatia de atribuire am suspendat procedura. Decizia CNSC este in favoarea autoritatii contractante. Intrebare? Putem da ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica-garantie de participare danpopovici danpopovici Buna ziua, Am participat la o licitatie publica pentru atribuirea unui contract de servicii. Autoritatea contractanta a cerut o garantie de participare in ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea achizitionarii caietului de sarcini ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Cunosteti cumva vreo reglementare legala prin care un participant la o licitatie este obligat sa cumpere de la autoritatea contractanta caietul de ... (vezi toată discuția)