avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice decizie CNSC
Discuție deschisă în Achiziţii publice

decizie CNSC

In urma unei contestatii la documentatia de atribuire am suspendat procedura. Decizia CNSC este in favoarea autoritatii contractante. Intrebare? Putem da drumul procedurii sau asteptam cele 10 zile - termenul in care se poate depune plangere???
Cel mai recent răspuns: viorell2004 , utilizator 09:14, 14 Octombrie 2011
Conform OUG 34/2006 deciziile CNSC sunt obligatorii pentru autoritatea contractanta . de regula acestea prevad si termenul in care trebuie sa o puneti in aplicare . Plangerea nu suspenda executarea deciziei CNSC decat daca instanta o dispune la cererea partii interesate, dar.... o astfel de decizie de suspendare ar contravenii prevederilor din OUG 34/2006.
Mai ar fi o solutie ...... . In conditiile legii ( prelungirea valabilitatii ofertelor si garantiilor de participare) cred ca se poate prin Decizia autoritatii contractante suspenda teremenul de incheiere al contractului pana la solutionarea plangerii impotriva deciziei CNSC. Atentie si aceasta decizie administrativa poate fi contestata de ofertantul desemnat castigator.
Din cate cunosc, de regula CNSC dispune continuarea procedurii,cu un termen de aplicare de regula 10 zile.
Puteti relua procedura in orice moment de la primirea deciziei CNSC, inclusiv din prima zi.
Conform OUG 34 art. 287 ind. 7 , daca s-a incheiat contractul , in cazul formularii unei plangeri impotriva deciziei CNSC , instanta poate suspenda executarea contractului.
Astfel, prin dcontinuarea procedurii dispusa de CNSC functie de solutia data prin decizie, autoritatea constractanta are obligatia sa finalizeze procedura si sa comunice rezultatul. Tot ceea ce poate face ca sa evite un risc in cazul ca se formuleaza o plangere impotriva Deciziei CNSC este sa amane incheierea contractului pana la solutionarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - contestatie dancantemir dancantemir Am primit o contestatie dupa comunicarea rezultatelor. Am transmis punctul de vederer fara sa cer suspendarea procedurii. Art.93 din HG ma obliga la ... (vezi toată discuția)
Licitatie deschisa on-line contestata bil_ratp_iasi bil_ratp_iasi Pentru atribuirea unui contract de furnizare combustibil , autoritatea contractanta a initiat o procedura de licitatie deschisa on-line in luna Aprilie 2009. A ... (vezi toată discuția)
Plângerea Loranda Loranda Buna ziua, Introducerea plângerii împotriva unei decizii a C.N.S.C. suspendă procedura de achiziţie???? Menţionez că art. 277 din O.U.G. 34/2006 a fost ... (vezi toată discuția)