avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Urgent - contestatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Urgent - contestatie

Am primit o contestatie dupa comunicarea rezultatelor.
Am transmis punctul de vederer fara sa cer suspendarea procedurii.
Art.93 din HG ma obliga la incheierea contractului
Ce trebuie sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dancantemir , utilizator 15:42, 1 August 2013
Daca contestatia a fost depusa in termen, art.93 nu va obliga sa incheiati contractul. Asteptati decizia CNSC.
ART. 256^3 din OUG 34/2006



(1) Dupã primirea unei contestaţii, autoritatea contractantã are dreptul de a adopta mãsurile de remediere pe care le considerã necesare ca urmare a contestaţiei respective. Orice astfel de mãsuri trebuie comunicate contestatorului, celorlalţi operatori economici implicaţi în procedura de atribuire, precum şi Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, nu mai târziu de o zi lucrãtoare de la data adoptãrii acestora.

(2) În situaţia în care contestatorul considerã cã mãsurile adoptate sunt suficiente pentru remedierea actelor invocate ca fiind nelegale, acesta va trimite Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi autoritãţii contractante o notificare de renunţare la contestaţie. În acest caz, autoritatea contractantã nu mai are obligaţia de a comunica punctul sãu de vedere potrivit dispoziţiilor art. 274.

(3) În cazul primirii unei contestaţii de cãtre Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, pentru care nu s-a luat act de renunţare conform prevederilor alin. (2), autoritatea contractantã are dreptul de a încheia contractul numai dupã comunicarea deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în termenul prevãzut la art. 279 alin. (3), dar nu înainte de expirarea termenelor de aşteptare, inclusiv când aceste termene privesc cazurile prevãzute la art. 287^12 alin. (1) şi la art. 287^13 lit. a). Dacã decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a fost atacatã cu plângere, dispoziţiile art. 287^7 se aplicã în mod corespunzãtor.

(4) Contractul încheiat cu nerespectarea prevederilor alin. (3) este lovit de nulitate absolutã.

(5) În cazul în care, în cadrul aceleiaşi proceduri de atribuire, autoritatea contractantã achiziţioneazã produse, servicii sau lucrãri defalcate pe loturi, prevederile alin. (3) sunt aplicabile numai asupra loturilor pentru care s-a depus contestaţie.
Art.256^3 face referire la dreptul autoritatii de a adopta masurile de remediere.Tranmiterea punctului de vedere potrivit art.274 nu echivaleaza cu o masura de remediere.
In ce stadiu se afla procedura in momentul de fata?
art. 256^3 face referire la faptul ca daca nu ati adoptat masuri de remediere in urma primirii unei contestatii, iar contestatorul nu si-a retras contestatia, atunci sunteti obligati sa asteptati decizia CNSC. In caz contrar contractul este nul.
Iar art.93 din HG 925 nu este aplicabil din cauza alin.4) din 256^3, prezentat mai sus. Termenul de la 93 curge de la data primirii Deciziei CNSC in cazul in care este favorabila.
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
vlad nicolae, moderator

Alte discuții în legătură

Intrebare irinastnciu irinastnciu Ulterior comunicarii deciziei CNSC, autoritatea contractanta are posibilitatea semnarii contractului de achizitie publica, nefiind nevoita sa astepte si ... (vezi toată discuția)
Indicator lichiditate generala carmengy carmengy Am participat la o licitatie in care se cerea valoarea indicatorului lichiditate generala. In caietul de sarcini formularul cerea ca valoarea sa fie in ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice IONUTIONUT IONUTIONUT Care este procedura de solutionare a contestatiilor in achizitiile publice (vezi toată discuția)