avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice intrebare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

intrebare

Ulterior comunicarii deciziei CNSC, autoritatea contractanta are posibilitatea semnarii contractului de achizitie publica, nefiind nevoita sa astepte si hotararea instantei prin care se solutioneaza plangerea impotriva deciziei in cauza.Prevederile carui articol de lege stau la baza acestei afirmatii si ce se intampla in cazul admiterii plangerii ulterior semnarii contractului?


Cel mai recent răspuns: madairina , utilizator 19:48, 20 Martie 2011
Autoritatea contractanta are dreptul (nu obligatia) de a semna contractul numai dupa decizia CNSAS. Daca nu este sigura poate astapta decizia instantei dar daca totusi in incheie isi asuma riscurile.
Art. 2563 - (1) După primirea unei contestaţii, autoritatea contractantă are dreptul de a adopta măsurile de remediere pe care le consideră necesare ca urmare a contestaţiei respective. Orice astfel de măsuri trebuie comunicate contestatorului, celorlalţi operatori economici implicaţi în procedura de atribuire, precum şi Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sau primei instanţe de judecată, nu mai târziu de o zi lucrătoare de la data adoptării acestora.
(2) În situaţia în care contestatorul consideră că măsurile adoptate sunt suficiente pentru remedierea actelor invocate ca fiind nelegale, acesta va trimite Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sau primei instanţe de judecată şi autorităţii contractante o notificare de renunţare la contestaţie. În acest caz, autoritatea contractantă nu mai are obligaţia de a comunica punctul său de vedere potrivit dispoziţiilor art. 274.
(3) În cazul primirii unei contestaţii de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sau de către prima instanţă de judecată, pentru care nu s-a luat act de renunţare conform prevederilor alin. (2), autoritatea contractantă are dreptul de a încheia contractul numai după pronunţarea deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sau după pronunţarea hotărârii în primă instanţă, dar nu înainte de expirarea termenelor de aşteptare, inclusiv când aceste termene privesc cazurile prevăzute la art. 28712 alin. (1) şi la art. 28713 lit. a).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - contestatie dancantemir dancantemir Am primit o contestatie dupa comunicarea rezultatelor. Am transmis punctul de vederer fara sa cer suspendarea procedurii. Art.93 din HG ma obliga la ... (vezi toată discuția)
Indicator lichiditate generala carmengy carmengy Am participat la o licitatie in care se cerea valoarea indicatorului lichiditate generala. In caietul de sarcini formularul cerea ca valoarea sa fie in ... (vezi toată discuția)
Plangere irinastnciu irinastnciu Care sunt pasii care trebuiesc urmati in cazul in care s-a formulta o plangere impotriva unei decizii CNSC? Ce se va intampla cu desfasurarea procedurii? ... (vezi toată discuția)