avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice indicator lichiditate generala
Discuție deschisă în Achiziţii publice

indicator lichiditate generala

Am participat la o licitatie in care se cerea valoarea indicatorului lichiditate generala. In caietul de sarcini formularul cerea ca valoarea sa fie in procente iar contabilul a completat formularul in valoare absoluta ( 1,...).
Acum autoritatea contractanta a trimis comunicatul prin care ne anunta ca oferta noastra a fost declarata inacceptabila pentru ca ILG al nostru este mai mic de 98% cat cereau ei minim, si anume 1,... Mentionez ca printre documentele prezentate s-a depus si bilantul contabil de unde se putea foarte usor verifica si mai mult decat atat ar fi trebuit sa ne ceara clarificari conform legii.
Vreau sa fac contestatie la CNSC dar nu stiu ce articol sa invoc. Ma puteti ajuta va rog cu o sugestie?
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
carmengy, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmengy , utilizator 15:49, 21 Septembrie 2011
Puteti notifica mai intai autoritatea contractanta cu privire la faptul ca in mod gresit au declarat oferta dvs inacceptabila deoarece ILG este mai mare de 98%:

Oug 34 "Art. 2561*) - (1) Înainte de a se adresa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, persoana vătămată notifică autoritatea contractantă cu privire la pretinsa încălcare a dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice şi la intenţia de a sesiza Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Dispoziţiile art. 205 şi 2562 rămân aplicabile. (2) Lipsa notificării prevăzute la alin. (1) nu împiedică introducerea cererii în faţa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. (3) Notificarea prevăzută la alin. (1) nu are ca efect suspendarea de drept a procedurii de atribuire. După primirea notificării, autoritatea contractantă poate adopta orice măsuri pe care le consideră necesare pentru remedierea pretinsei încălcări, inclusiv suspendarea procedurii de atribuire sau revocarea unui act emis în cadrul respectivei proceduri. (4) Măsurile adoptate potrivit alin. (3) se comunică în termen de o zi lucrătoare atât persoanei care a notificat autoritatea contractantă, cât şi celorlalţi operatori economici implicaţi. (5) Persoana vătămată care a notificat autoritatea contractantă potrivit dispoziţiilor alin. (1) se poate adresa de îndată Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, fără a fi obligată să aştepte comunicarea măsurilor luate de autoritatea contractantă potrivit alin. (3). (6) Persoana vătămată care, primind comunicarea prevăzută la alin. (4), consideră că măsurile adoptate sunt suficiente pentru remedierea pretinsei încălcări va transmite autorităţii contractante o notificare de renunţare la dreptul de a formula contestaţie în faţa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor sau, după caz, o cerere de renunţare la judecarea contestaţiei."
Multumesc foarte mult. Din intamplare asa am facut si am rezolvat partial.

O zi frumoasa,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac contestatie ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am primit notificarea scrisa prin care sunt informat ca am fost descalificat deoarece oferta mea este neconforma si ca am 5 zile sa fac ... (vezi toată discuția)
Urgent - contestatie dancantemir dancantemir Am primit o contestatie dupa comunicarea rezultatelor. Am transmis punctul de vederer fara sa cer suspendarea procedurii. Art.93 din HG ma obliga la ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice IONUTIONUT IONUTIONUT Care este procedura de solutionare a contestatiilor in achizitiile publice (vezi toată discuția)