avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice plangere
Discuție deschisă în Achiziţii publice

plangere

Care sunt pasii care trebuiesc urmati in cazul in care s-a formulta o plangere impotriva unei decizii CNSC? Ce se va intampla cu desfasurarea procedurii? Mentionez ca licitatia inca nu s-a tinut,ea fiind doar publicata in SEAP.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
irinastnciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioana Burja , Consilier juridic 12:36, 10 Ianuarie 2011
art. 280 OUG nr. 34/20065)
Deciziile Consiliului privind solutionarea contestatiei si obligarea la plata amenzii pot fi atacate cu plangere, in termen de 10 zile de la comunicare, atat pe motive de nelegalitate, cat si de netemeinicie, potrivit art. 283.


Art. 281. - (1) Plangerea se inainteaza instantei competente sau Consiliului, in acest din urma caz Consiliul avand obligatia de a transmite dosarul instantei competente in cel mult 3 zile de la expirarea termenului pentru exercitarea caii de atac.

(2) Plangerea va fi formulata in scris si va fi motivata, dispozitiile art. 270 alin. (1) aplicandu-se in mod corespunzator.

(3) Partea care formuleaza plangerea are obligatia sa comunice, in termenul prevazut la art. 280 alin. (5), o copie a acesteia, precum si a inscrisurilor doveditoare si partii adverse, depunand dovada de comunicare in fata instantei pana la primul termen de judecata.







SECŢIUNEA a 8-a
Cai de atac impotriva deciziilor Consiliului National
de Solutionare a Contestatiilor




Art. 283. - (1) Instanta competenta sa solutioneze plangerea formulata impotriva deciziei pronuntate de Consiliu este curtea de apel, sectia de contencios-administrativ si fiscal pe raza careia se afla sediul autoritatii contractante. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor nu are calitate de parte in proces.

(2) Plangerea va fi solutionata in complet format din 3 judecatori.

(3) Plangerea formulata impotriva deciziilor pronuntate de Consiliu se judeca de urgenta si cu precadere.

(4) Partea nu poate, cu exceptia situatiei prevazute la art. 118 alin. 3 din Codul de procedura civila, sa ceara amanarea judecatii pentru pregatirea apararii sau pentru a lua cunostinta de cererile ori inscrisurile comunicate, daca dovada citarii sau comunicarii facute cu cel putin 5 zile inainte de termenul de judecata este depusa la acel termen.

(5) Cu exceptia citarii la primul termen de judecata, oricare dintre parti poate cere incuviintarea instantei pentru a indeplini, prin intermediul executorului judecatoresc, procedura de citare sau de comunicare a inscrisurilor catre cealalta parte.

(6) Procedura de solutionare a plangerii este cea a recursului, potrivit dispozitiilor art. 3041 din Codul de procedura civila.




Art. 284. - (1) La cerere, instanta poate dispune suspendarea procedurii de atribuire si/sau a deciziei Consiliului, pana la solutionarea plangerii formulate impotriva deciziei Consiliului.

(2) Contractul incheiat in perioada de suspendare este lovit de nulitate absoluta.




Art. 285. - (1) Instanta, admitand plangerea, modifica decizia Consiliului, dispunand in vederea remedierii aspectelor de nelegalitate sau netemeinicie ce afecteaza actele emise in cadrul procedurii de atribuire, dupa caz:

a) anularea in tot sau in parte a actului autoritatii contractante;

b) obligarea la emiterea actului de catre autoritatea contractanta;

c) indeplinirea unei obligatii de catre autoritatea contractanta;

d) orice alte masuri necesare.

(2) In cazul in care, in mod gresit, Consiliul a solutionat cauza pe exceptie, instanta va desfiinta decizia respectiva si va trimite cauza acestuia spre solutionare pe fond cu luarea in considerare a motivelor care au determinat desfiintarea deciziei.

(3) In situatia in care instanta admite plangerea, modifica decizia Consiliului si constata ca actul autoritatii contractante a incalcat prevederile legislatiei in materia achizitiilor publice, iar contractul a fost incheiat inainte de dispunerea suspendarii procedurii de atribuire potrivit dispozitiilor art. 284 alin. (1), partea vatamata are dreptul la despagubiri.

(4) Instanta poate respinge pe fond plangerea.

(5) Hotararea pronuntata de instanta este definitiva si irevocabila.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii -contestatie procedura anexa 2 b marice marice unde se contesta procedura de atribuire a unei achizitii publice de pe lista 2B din OUG 34/2006, cu o valoare mai mica de 125 000 euro, intrucat Consiliul pune ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice - plangere impotriva deciziei cnsc bogdanm77 bogdanm77 conform dispozitiilor art. 281 alin. (1) si (3) din O.U.G. nr. 34/2006 (dupa ultimele modificari si completari) : \"(1) Deciziile consiliului privind ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice IONUTIONUT IONUTIONUT Care este procedura de solutionare a contestatiilor in achizitiile publice (vezi toată discuția)