avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Urgent - contestatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Urgent - contestatie

Am primit o contestatie dupa comunicarea rezultatelor.
Am transmis punctul de vederer fara sa cer suspendarea procedurii.
Art.93 din HG ma obliga la incheierea contractului
Ce trebuie sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dancantemir , utilizator 15:42, 1 August 2013
Multumesc pentru raspunsuri
Sunt de acord cu interpretarile dvs. dar mai intreb o data
In ce stadiu se afla procedura in momentul de fata, este suspendata, este in asteptare ? si in ce temei legal?
Procedura este in desfasurare pana la publicarea anuntului de atribuire (daca este cazul).

AC poate suspenda procedura in urma primirii unei contestatii daca:
- contestatotul solicita suspendarea si CNSC-ul decide suspendarea
- AC poate singura decide suspendarea procedurii pana la decizia CNSC-ului, dar in situatia de fata nu este cazul pt ca depunerea si evaluarea ofertelor au fost finalizate prin transmiterea comunicarilor. Urmatorul pas este asteptarea deciziei CNSC, decizie care v-a dicta cursul de desfasurare a procedurii: continuare, reluare evaluare, anulare ....

ART. 275^1
(1) În cazuri temeinic justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente, Consiliul, pânã la soluţionarea fondului cauzei, poate sã dispunã, în termen de 3 zile, la cererea pãrţii interesate, prin decizie, mãsura suspendãrii procedurii de achiziţie publicã.
(2) Consiliul soluţioneazã cererea de suspendare luând în considerare consecinţele acestei mãsuri asupra tuturor categoriilor de interese ce ar putea fi lezate, inclusiv asupra interesului public.
(3) Decizia prevãzutã la alin. (1) poate fi atacatã la instanţa competentã, în mod separat, în termen de 5 zile de la comunicare.
Adica pe scurt:
- Procedura nu este suspendata, este in desfasurare. Termenul de "asteptare" nu este definit in OUG 34.
- Chiar daca este in desfasurare procedura, actiunile AC sunt limitate. Adica AC nu poate suspenda(doar CNSC, AC suspenda doar la notificare) si nu poate incheia contractul. In schimb poate lua masuri de remediere in anumite limite , respectiv poate anula raportul procedurii si relua analiza ofertelor, poate anula comunicarea transmisa, etc., in functie si de obiectul contestatiei.
Temeiul legal este cel prezentat in discutie: art.256^3, art. 275^1.

Nu exista prevederi legale care sa analizeze si sa expliciteze ad litteram fiecare situatie posibila, sunt suficiente cele existente.
Va multumesc amandurora pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare irinastnciu irinastnciu Ulterior comunicarii deciziei CNSC, autoritatea contractanta are posibilitatea semnarii contractului de achizitie publica, nefiind nevoita sa astepte si ... (vezi toată discuția)
Indicator lichiditate generala carmengy carmengy Am participat la o licitatie in care se cerea valoarea indicatorului lichiditate generala. In caietul de sarcini formularul cerea ca valoarea sa fie in ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice IONUTIONUT IONUTIONUT Care este procedura de solutionare a contestatiilor in achizitiile publice (vezi toată discuția)