As dori sa va intreb din cazuistica dvs si din punct de vedere legal, daca este posibila introducerea unui actiuni de reincredintare minor, ca urmare a recunoasterii unuia dintre parinti ca nu este capabil si nici nu isi doreste sa ia hotarari in ceea ce priveste viata minorului. In ce masura o astfel de declaratie, mai amanuntita evident, ar putea reda mamei incredintare exclusiva (ceea ce a si avut de la divort, dupa vechiul Cod).
Dupa divort, cu scopul vadit si recunoscut de a sicana mama, tatal a deschis 3 procese mamei, printre care si reincredintare minorului, in momentul de fata, parintii exercitand autoritate parinteasca in comun pe o HARTIE, nu in fapt. Din contra, tatal nu isi indeplineste decat obligatia de a plati pensie alimentara (cu poprire din salariu - altfel ar juca si pensia la cazinouri fara nicio remuscare, cum face de altfel cu pensia alimentara datorata altei minore dintr-o alta casatorie). Este dispus sa semneze o declaratie prin care sa acorde mamei custodie exclusiva.
Care ar fi greutatea unei astfel de probe si daca ar putea schimba ceva din chinurile pe care le intampina mama atunci cand il suna ore in sir pentru a lua o decizie impreuna, iar acesta nu raspunde pentru este in cazino si nu doreste sa fie deranjat.
va trebui sa cereti in instanta ca numai dvs exercitati autoritatea parinteasca, v-ar fi de folos ca fie sa vina in instanta si sa recunoasca in fata instantei ca nu il intereseaza, fie sa trimita intampinare.