avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... CELE 4 (PATRU) LEGI ALE SPIRITUALITÃȚII
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

CELE 4 (PATRU) LEGI ALE SPIRITUALITÃȚII



LEGEA UNU
“Persoanele pe care le întâlnești sunt persoanele potrivite”…
Cu alte cuvinte, nimeni nu intră în viața noastră din întâmplare; toate persoanele cu care interacționăm se află alături de noi cu un motiv, acela de a ne ajuta să învățăm lecțiile de viață care apar şi să ne continuăm drumul personal…

LEGEA DOI
“Ceea ce ni se întâmplă este singurul lucru care ni se putea întâmpla”…
Nimic, dar chiar absolut nimic din ceea ce se produce în viața noastră, nu ar fi putut să se întâmple în alt mod (nici măcar detaliul cel mai nesemnificativ). Nu există varianta: “dacă aș fi făcut cutare lucru, s-ar fi produs alt cutare lucru !” …
NU !
Toate și fiecare în parte dintre situațiile care se produc sunt perfecte, cu toate că mintea și ego-ul nostru nu le acceptă …

LEGEA TREI
“Orice moment în care se începe ceva este momentul corect”…
Totul începe în momentul potrivit, nici înainte, nici după; când suntem pregătiți pentru ca ceva nou să apară în viața noastră, exact atunci apare (sau începe)…

LEGEA PATRU
“Când ceva se termină în viața noastră, atunci chiar trebuie să se termine”…
Dacă ceva a luat sfârșit în viața noastră, este pentru propria noastră evoluție, deci cel mai bine este să închizi capitolul și să mergi înainte, îmbogățit cu acea experiență...

………………………….
Eu personal, cred că nu este întâmplător nici măcar faptul că ai citit aceste rânduri acum; acest text ajunge la tine azi pentru ca ești sigur pregătit (pregătită) să înțelegi
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:54, 19 Decembrie 2013
Adevarate legile, din pacate suntem setati pe un mod de gandire gresit, deseori nu vedem decat prapastia nu si minunata priveliste din spatele ei :)
Trei cuvinte magice:
SEZI ............trateaza totul cu calm si intelepciune
RAMAI .........constientizeaza prezentul
VINDECA......elimina gandurile nefolositoare ce produc energii negative
:luck:
Reale, spirituale si...tin de KARMA sau mai corect si pe romaneste de DESTIN.
Suntem oameni, analizam, filtram, reactionam, interactionam, polemizam,invatam si cel mai mult UITAM.
1....sunt potrivite pentru ca a trebuit sa le intalnim. Dar daca....
2...se puteau intampla in alt mod, dar eu am dorit sa .....
3...mai mult sau mai putin, dar recuperam din mers si ne...pliem pe eveniment
4...singurul lucru de care suntem siguri este ca la un mlment dat, viata se termina, dar...nu stim momentul. Restul tine de noi.
Corect, asta e greseala mintii umane....prea multi "daca", "se putea"...prea multa analiza...
Odata cu nivelul tehnologiei a crescut si nivelul gandirii umane sau invers, n-are importanta acum, insa o folosim exagerat si gresit, facem rationamente inutile risipind energii esentiale pe care le-am putem concentra doar pe clipa - prezent - obtinand un rezultat mult mai bun a ceea ce facem.
Am citit si am inteles ca viata are un curs deja stabilit, incercarea de a evita sau schimba ceea ce ni se intampla duce la situatii contrare Legii 2. Pretindem ca judecata noastra e cea mai buna si ne apucam de treaba "sa restabilim cursul vietii noastre" dar nu facem decat sa ne complicam si mai mult traiul. Am analizat si am vazut cat este de evident.
Propriile experiente mi-au aratat ca lucrurile se vor aseza intr-un anume fel doar cand va fi sa fie daca va fi sa fie....degeaba m-am impotrivit, proiectand si lucrand la un viitor pe care il vedeam potrivit pentru un anumit eveniment sau etapa din viata mea...
Am invatat sa analizez doar prezentul si sa tin trenul pe sine asa cum am putut mai bine, concentrand toate energiile la ce se intampla in prezent... deraierea nu este o solutie iar negarea si neacceptarea a ceea ce este duc doar la haosul mintii umane, lucru care trebuie oprit.
Avem nevoie de o resetare:), pana la urma si mintea umana este un mecanism, unul dintre cele mai complexe dealtfel...
L.C.
adevarat . numai ca daca reusesti sa iti insusesti lectia poti schimba cursul.....ramane de vazut daca nu si asta se intampla tot la momentul oportun:)

cu alte cuvinte problema care se pune este : ne putem schimba destinul sau nu? daca da cum?
Cele 4 (patru, ca să nu fie nicio îndoială) legi ale pragmatismului, după Murphy:

Legea unu (1)
Persoanele pe care le întîlnești sunt persoanele potrivite. Persoanele pe care nu le întîlneşti ar fi fost persoanele cele mai potrivite.

Legea doi (2)
Ceea ce ni se întîmplă este singurul lucru care ni se putea întîmpla. Prin urmare, să nu ne mirăm de lipsa lucrurilor bune.

Legea trei (3)
Orice moment în care se începe ceva este momentul corect. Inclusiv ejacularea ante portas.

Legea patru (4)
Cînd ceva se termină în viaţa noastră, atunci chiar trebuie să se termine. Reciproca nu este niciodată valabilă pentru lucrurile rele care ni se întîmplă.

Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
themis, utilizator

Alte discuții în legătură

Sfaturi pentru o viata implinita raser raser Dragi forumisti, Nu m-am priceput unde sa incadrez acest subiect. Va rog sa fiti ingaduitori si sa-l asezati Dvs. acolo unde i-ar fi locul. ... (vezi toată discuția)
Despre ceea ce înseamnã o cale spiritualã.... rodica_post rodica_post Despre ceea ce înseamnă o cale spirituală.... Trecuse deja un timp de când Spiritul se afla printre oameni şi vorbea el în stânga – dreapta, ... (vezi toată discuția)
Puteti ierta? si daca da, cat de des puteti face asta? ContSters160566 ContSters160566 Cineva drag mie, a gresit mult fata de mine cu cativa ani in urma.. insa, astazi, cand am vorbit cu cineva despre iertare, mi-am dat seama ca nici pana azi, ... (vezi toată discuția)