avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Puteti ierta? Si daca da, cat de des puteti face asta?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Puteti ierta? Si daca da, cat de des puteti face asta?

Cineva drag mie, a gresit mult fata de mine cu cativa ani in urma.. insa, astazi, cand am vorbit cu cineva despre iertare, mi-am dat seama ca nici pana azi, n-am putut ierta acea persoana! In gandul meu brusc s-au ivit o gramada de intrebari.. si una dintre ele ar fi aceea... eu daca nu iert, cum as putea sa fiu iertata? Cu toate astea, nu pot nici astazi accepta ceea ce mi-a facut acea persoana.. ( deci, nu o pot ierta )...! Am iertat pe altii care au gresit fata de mine.. dar, pe acea persoana nici astazi n-am iertat-o ( o urasc cu toata fiinta mea... o urasc ca mi-a facut mult rau )!
Daca cineva dintre Dumneavoastra a putut ierta un om in care a sperat si ulterior la dezamagit foarte, foarte tare, va rog din adancul inimii mele sa-mi spuneti cum ati reusit asta!
In speranta ca-mi veti impartasi din experientele Dumneavoastra, Va multumesc anticipat!
Cu stima, Maria!
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:47, 13 Septembrie 2011
draga Maria, daca a gresit cu multi ani in urma dar tie iti este foarte drag acel cineva, ai putea incerca sa vezi daca totusi astazi in prezent nu este o alta persoana care sa regrete ea insasi acel trecut.
poate ne povestesti si noua in ce consta acel rau, poate nu e chiar asa de grav
eugen82 a scris:

draga Maria, daca a gresit cu multi ani in urma dar tie iti este foarte drag acel cineva, ai putea incerca sa vezi daca totusi astazi in prezent nu este o alta persoana care sa regrete ea insasi acel trecut.
poate ne povestesti si noua in ce consta acel rau, poate nu e chiar asa de grav

@eugen82 nu pot specifica ce mi-a facut acea persoana cu multi ani in urma ( este cam complicat.. ).. de aceea doresc sa-mi impartasiti chiar Dumneavostra.. daca ati trecut printr-o astfel de experienta, cum ati putut trece peste?:-/

Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
ContSters160566, utilizator
de cate ore am trebuie sa iert? De sapte ore, nu de saptezeci ori sapte, adica mereu. Iubire in fata prieteni nu este prorunca, ci in fata inimicilor. Martirile au iertat si pe cei care erau in timpul. sa le omor. Este un har ce trebuie s-il cer pe Dumnezeu.
Alvaro Liniers, Avocat
Buna seara Maria,

Multumesc pentru invitatia de a scrie in acest topic.

Maria, destinul meu este unul putin rupt din povesti. Nu pot scrie aici amanunte, insa soarta m-a lovit crunt la un anumit moment. Pe persoana aceea care mi-a facut foarte mult rau, am urat-o la inceput. Cu trecerea timpului, stand si analizandu-i fapta mi-am zis ca nu se merita. Ma incarcam zilnic cu energii negative. Nu-mi ajuta la nimic toata acea tensiune acumulata. Mi-am spus dupa cateva luni, ca pentru toti exista o balanta, un fel de revers al medaliei. M-am gandit ca mai devreme sau mai tarziu, Dumnezeu isi va intoarce fata catre mine si va face dreptate. Nu am vrut si nu mi-am dorit niciodata ca acea persoana sa pateasca ceva rau, iremediabil. Voiam sa constientizeze si sa recunoasca greseala pe care a facut-o fata de mine. Timpul oricum nu mai poate fi dat inapoi. Am invatat sa iert si am fost rasplatita.
Putem ierta si cred ca putem invata si din propriile noastre greseli cate ceva. Toate aceste fapte ale noastre, bune sau rele au repercursiuni asupra mintii, trupului si sufletului.
EU una sunt pentru iertarea tuturor acelora care gresesc fata de mine, pentru ca nici eu nu sunt perfecta.

O seara frumoasa!
:vishenka:
alvarolipo a scris:

de cate ore am trebuie sa iert? De sapte ore, nu de saptezeci ori sapte, adica mereu. Iubire in fata prieteni nu este prorunca, ci in fata inimicilor. Martirile au iertat si pe cei care erau in timpul. sa le omor. Este un har ce trebuie s-il cer pe Dumnezeu.

O vorba din popor spune ca.., " pana la Dumnezeu te mananca Sfintii " ( asa ca, trebuie sa avem mare grija cum si pe cine iertam... :training: )... in acest caz, cum putem ierta de spatezeci de ori cate sapte cum spune Sfanta Scriptura... daca oamenii continua sa ne greseasca si sa ne jigneasca?
Buna Seara @Gabrielle:hugall: si multumesc pentru ca mi-ati impartasit din experienta Dumneavoastra cu siguranta-mi va ajuta..!
O seara frumoasa in continuare. :vishenka:
ContSters160566, utilizator

Alte discuții în legătură

Hai sa stam in adevar Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru A fost o data ca niciodata ca de n-ar fi nu s-ar povesti... la inceputul secolului trecut o Romanie... inca neintregita, cu un popor inca \\"nedospit\\" ... (vezi toată discuția)
Aº da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valoreazã, ci pentru ceea ce semnificã Anna2010 Anna2010 Dacă pentru o clipă Dumnezeu ar uita că sunt o marionetă din cârpă şi mi-ar dărui o bucăţică de viaţă, probabil că n-aş spune tot ceea ce ... (vezi toată discuția)
Monologul lui dumnezeu MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE [b]Monologul Lui Dumnezeu [/b]:) \"M-am uitat la tine cand te-ai trezit de dimineata. Asteptam sa-mi spui doua trei cuvinte, multumindu-Mi pentru cele ce ti ... (vezi toată discuția)