Lectiile de viata sunt cele care ne rascolesc adrenalina si o consuma totodata.
Daca n-ar exista "rautatile" si "rautaciosii "pe acest Pamant,catalogati elegant in aceste categorii simple -adica pe intelesul tuturor-,nu cred ca ar trebui sa sufere aproapele nostru(omul de langa tine,familia,prietenii,rudele etc).
Eu,stiu,ca nu trebuie sa rostesti niciodata cuvantul:-"IARTA-MA!",pentru ca,orice fapta,trebuie sa fie facuta cu discernamant inainte de a produce efectele.
In principiu,iertarea,nu trebuie sa existe,in forma de compromitere umana!
Cartea sfanta,spune clar:-"sa stai la masa si cu prietenul si dusmanul",pentru a putea demonstra ca esti puternic .Infrunta dusmanul cu propriile arme care te-au lovit si astfel vei fi un invingator.
Nu repeta aceeasi greseala,decat daca este necesara "strategia" de a aminti dusmanului tau ca existi.
Nu uita niciodata sa inveti din greselile celorlalti,aseaza cap la cap fiecare atitudine si lasa sa-ti zboare gandul catre optimism.
"Nu inceta niciodata sa zambesti-nici chiar atunci cand esti trist-,pentru ca nu se stie cine se va indragosti de zambetul tau"
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli,decat sa fii pesimist si sa ai dreptate".
"Un Om,nu este distrus atunci cand este invins;este nenorocit,numai atunci cand renunta la cauza efectelor raului produs de catre cei din jur"
"Daca ar trebui sa ne gandim la tot Nenorocul pe care l-am trait fara nici o vina ori faara sa-l meritam,n-am indrazni sa ne plangem de Nenoroc,Ghinion,Iertare ..."
"Este intotdeauna prea devreme sa renunti la un ideal,chiar daca un / o strain /a,ti-a degradat viata din invidie si habotnicie.
Capacitatea de a indura este cheia raspunsului acestui subiect.
Eu,sunt persoana,care Nu iert nimic,Nu uit niciodata nimic(mai ales cand "dusmanii de clasa sunt inferiori mie")-de aceea,merg cu fruntea sus,oricand,intrucat stiu ca se vor intoarce singuri -desigur mult prea tarziu-pentru a incerca medierea.
Chiar daca in aparenta paare impacaciune ori iertare,stiu ca va sosi si timpul cand voi plati Eu,ori Divinitatea,absolut fiecare secunda a neamplinirii,josniciei si tuturor momentelor de cutremur din viata mea provocat din rautate ,nebunie,ambitie si teribilism.
In Viata,totul se plateste !-nimeni nu va pleca dincolo in eter,fara sa plateasca faradelegile pe care le-a comis-Cu voie,ori fara voie-pe acest teritoriu,numit Pamant!
Recent am ascultat o melodie veche ,care se potriveste perfect acestui subiect:
In genunchi ma-ntorc la tine-Giani Morandi
[ link extern ]
[ link extern ]
Una vita normale - Gianni Morandi
[ link extern ]
[ link extern ]