aradna a scris:
Daca pot ierta?Asa imi place sa cred!Cit de des o pot face? Nu am tinut cont niciodata cit sau de cite ori am iertat pe cineva.Ce rost are daca tot am iertat?
Spunea cineva, aici pe forum ca, iertarea este un dar divin.Nu am nimic impotriva.
Eu cred ca iertarea vine din frumusetea interioara a fiecaruia,iertarea vine din inima si din educatie.Nu as vrea sa ma intelegeti gresit,departe de mine gindul sa acuz sau sa jignesc pe cineva,dar daca a ierta nu ar fi tratat in invatamint doar ca un verb oarecare ,am invata de mici ca a ierta este un sentiment nobil pe care daca il cultivi, cu timpul, face ca lumea sa fie mai frumoasa si mai plina de culoare.
Si mai cred ceva ,cred, ca iertarea depinde de gravitatea greselilor,depinde de timp si de dispozitia celui care te iarta,depinde de tine ca individ sa iti dai seama ca ai gresit si sa iti repari gresala.
Eu una nu sunt capabila sa urasc( desii am incercat) ;asta nu inseamna ca sunt mai buna sau ca nu sunt acida uneori.
Sa aveti parte de iertare si de puterea de a ierta!
Cu stima:bow:
@aradna dati-mi voie sa va contrazic putin aici... iertarea nu tine deloc de educatie.... si daca tine... nu tine-n mare parte... Adica... eu trebuie sa iert pe cineva care face un obicei din a ma jigni ori de cate ori l-am iertat? Stii este o vorba romaneasca de care toti am auzit... se spune ca, " cu pardonul, omori omul ". Adica hai sa-ti dau in cap, si apoi zau ca vin sincer cu lacrimi de crocodil, si-mi cer iertare... ma ierti? "Zau ca-mi pare rau"... de unde?! Maine fac la fel... pentru ca mai iertat... si m-am obisnuit sa gresesc fata de tine... ptr ca m-ai obisnuit tu cu acest narav...! Din punctul meu de vedere, nu cred ca este OK sa iertam tot de-atatea ori cat ni-se greseste.. Eu cred ca trebuie sa-i mai punem si putin la punc pe cei care ne gresesc..nu? :hm:
Hai sa va povestesc o intamplare trista...
Anul trecut, prin intermediul acestui site, am cunoscut pe cineva. Insa, dupa cateva zile vorbite cu acea persoana, nustiu ce s-a intamplat, ca ne-am certat... ceva nu mi-a convenit mie, si am inceput prin a o jigni.. Acea persoana nici astazi nu m-a iertat ptr vorbele taioase spuse.. si stiti ce este ciudat? Ca m-a iertat de vre-o doua ori... dar, eu am continuat sa-i spun acelasi vorbe neplacute.. Iar acea persoana, n-a facut altceva decat sa ma evite ( sa ma ignore ) total... nici astzi nu m-a mai iertat..
Si-mi pare sincer rau... ptr ce-am spus! Si vreau sa va spun, ca vorbele rostite fara rost la acea vreme, n-au fost spuse din inima.. ci doar la furia pe care o aveam la acea vreme.. ( eram foarte tulburata pshic atunci.. plangeam din orice... etc...) dar, asta nu-mi dadea dreptul sa jignesc! Iti multumesc draga X ca mi-ai dat o lectie de viata... ca asa, de cand am gresit fata de tine, m-am schimbat foarte mult.. numai obisnuiesc sa gresesc si-a doua oara!
Cam asta-i parerea mea despre iertare... dar in ceea ce ma priveste pe mine, persoana care a gresit fata de mine mult in urma cu cativa ani, nu o pot ierta.. NU si pace... De ce? ptr ca este prea mandra de ea... si nu recunoaste sub nicio forma c-a gresit grav fata de mine... minte cu nerusinare mereu... a facut un obicei din a minti si din a face rau rudelor.. Este o persoana care nu merita iertare.. chiar daca uneori am vrut sa merg la EA sa-i cer iertare ( desi nu eu am fost cea care am gresit ), ea ma evita... nu vrea sa stea de vorba cu mine... De ce? doar ea stie..:(