avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire minor de catre o vecina
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire minor de catre o vecina

Buna seara,am si eu o problema legata de o vecina...Sunt mama unui baietel de 12 ani care este mereu hartuit de o vecina a carui fiu a fost prieten cu fiul meu..din cauza unei altercatii cei doi nu-si mai vb..mama baiatui ii adreseaza mereu vb jignitoare fiului meu...ex..ca nu are parinti,ca nu are tata,ca nu are ce manca...il ameninta ca-l bate,ca-l pune si pe sotul dansei sa-l bata...etc..vreau sa stiu cum poate fii oprita aceasta femeie legal...specific ca fiul meu este terorizat de ea cand o vede...ma gandesc ca trebuie sa existe o modalitate legala de a-l lasa in pace...va multumesc
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 09:21, 16 Septembrie 2013
Faceti o sesizare la DGASPC si se vor ocupa ei de situatie.
multumesc frumos,maine dimineata am sa merg...stiti cumva,trebuie sa iau si copilul?
Nu este de competenta DGASPC. Daca persoana la care ati facut referire il ameninta pe minor, mergeti impreuna cu acesta la politie si formulati o plangere penala pentru a se face cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de amenintare, conform art. 193 C. Penal.

Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

multumesc frumos...am sa merg dimineata cu baiatul la politie..
Un proces civil ar putea rezolva problema.
Poate fi vorba de insulta sau calmnie.

La politie nu cred ca veti rezolva ceva dar puteti sa mergeti sa intrebati.

Alte discuții în legătură

Vecini rau intentionati simply96 simply96 Buna ziua . As avea si eu o problema daca ma puteti ajuta cu un sfat.Eu si familia locuim in mangalia unde avem o locuita proprietate personala dar ne-am ... (vezi toată discuția)
Vecini care nu au ce face!!! camybya camybya Buna ziua, Am si eu probleme foarte mari legate de vecina de sub mine. D-na are in jur de 60 de ani, este necasatorita si are un baiat de 28 de ani care nu ... (vezi toată discuția)
Cui sa ne adresam daca avem probleme cu un vecin recalcitrant? lispas lispas Suntem o familie cu doi baieti, unul de 2 ani si 2 luni si cel mic are o luna, si de curand am achizionat un apartament nou. De cand ne-am mutat avem probleme ... (vezi toată discuția)