Buna seara,am si eu o problema legata de o vecina...Sunt mama unui baietel de 12 ani care este mereu hartuit de o vecina a carui fiu a fost prieten cu fiul meu..din cauza unei altercatii cei doi nu-si mai vb..mama baiatui ii adreseaza mereu vb jignitoare fiului meu...ex..ca nu are parinti,ca nu are tata,ca nu are ce manca...il ameninta ca-l bate,ca-l pune si pe sotul dansei sa-l bata...etc..vreau sa stiu cum poate fii oprita aceasta femeie legal...specific ca fiul meu este terorizat de ea cand o vede...ma gandesc ca trebuie sa existe o modalitate legala de a-l lasa in pace...va multumesc
Nu este de competenta DGASPC. Daca persoana la care ati facut referire il ameninta pe minor, mergeti impreuna cu acesta la politie si formulati o plangere penala pentru a se face cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de amenintare, conform art. 193 C. Penal.
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.